Acum avem timp

E atâta primăvară în jur, iar eu abia acum o văd.

E atâta liniște în jur, iar eu abia acum o aud.

Trăim niște vremuri tare bizare…Trebuie să recunosc, toată situația asta a adus și ceva bun, nu doar suferință și panică. Virusul ăsta nenorocit ar fi vrut să ne izolăm unii de alții, să ne pierdem timpul cu gânduri negre și scenarii inutile. Dar uite că oamenii, parcă mai abitir își unesc sufletele și palmele și își țin inimile și gândurile pozitive unele lângă altele, cu speranța că se vor molipsi.

Izolarea e bună uneori, nici nu am știut că poate face atâta bine, nu doar trupului ci și sufletului. Acum, când m-am rupt de toată gălăgia, parcă aud păsările. Când în sfârșit am ridicat ochii din asfalt, am văzut primăvara din jurul meu.

Să nu privim cu dușmănie izolarea, ci să ne bucurăm de ea pentru că acum avem timp să ascultăm, nu doar să auzim, avem timp să ne uităm în ochii celui de lângă noi și să-l redescoperim.

Acum avem tot timpul să bem cafeaua în tihnă și să facem clătite și briose la micul dejun.

Avem timp să facem o baie, nu doar un duș. Să călcăm rochiile și bluzele pentru la vară.

Avem timp să nu ne mai grăbim. Să urmărim cum plesnesc mugurii zarzărilor și cum înverzește gardul viu.

Avem timp să ne jucăm cu copiii noștri, să le fim Albă ca Zăpada, Elsa, pisici și tot ce le trece lor prin cap.

Avem timp să nu facem nimic, să medităm, să dormim, să reparăm uși de la dulap, inimi, greșeli. Avem timp să facem curat în cămară și în suflet.

Acum, poate mai mult ca nici într-un timp de când suntem adulți, este atât de necesar să medităm la viitorul nostru, individual și colectiv, la cum vom fi noi după toate neliniștile și schimbările pe care le trăim chiar acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: