Fericirea de astăzi- amintirea de mâine

Crăciunul de astăzi va deveni amintirea de mâine. Mi-am dat seama că peste treizeci de ani nu-mi voi mai aminti dacă sarmalele erau în viță de vie sau în foi de varză, dacă oglinda din baie avea stropi de apă pe ea sau o curățasem.

Probabil, peste zeci de ani voi derula nostalgică filmul acestor zile de iarnă și-mi voi aminti cu drag că băiețelul meu atinsese zăpada pentru prima oară în viața lui, se ridica pe vârfuri să vadă ce au în farfurii oamenii mari; că bunicii erau sănătoși și cu inima plină de iubire, că noi eram tineri și atât de fericiți. Doar că atunci nu știam atât de bine asta. Sau mai bine zis, nu conștientizam, deși simțeam fericirea la culcare și la trezire.

Nu cred că trebuie să ne străduim prea mult pentru a face amintirile memorabile. Nu trebuie să ne cumpărăm cele mai moi pijamale și nici cea mai elegantă rochie, probabil că nu contează prea mult nici dacă bradul este natural ori artificial, nici gustul prăjiturilor sau al piftiei. Devin memorabile acele Crăciunuri în care ne adunăm toți, de la mic la mare, de cele mai multe ori pentru prima dată în an, la sfârșit de an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: