Primul Paște cu tine

Miroase a primăvară, așa cum numai în Sâmbăta mare poate mirosi. A pământ ud, verde crud, soare și ploaie caldă. E primul Paște în care eu nu am făcut nimic în acest sens.

Dimineață am fost să mă tund, iar la 12.30 am ieșit afara noi doi. Ai adormit imediat la pieptul meu și ne-am plimbat așa vreo două ore, pe străduțele fără mașini și printre pomii cu mugurii ce dau să plesnească, încălziți de soarele ăsta amețitor de darnic. Lumea se pregătește de sărbătoare. Îi vad cu pungile pline cu ouă de ciocolată, cozonaci și băutura. În parc e mai liber decât de obicei. Aproape toți sunt tineri și plimbă cărucioare cu copii mici. Mă uit la ei, la părinți sau la bunici și mă întreb dacă au copt pasca sau dacă au terminat de șters geamurile.

Aveam în buzunar 5 lei și aș fi vrut sa cumpăr niște narcise, dar mi-am amintit de tine, că poate nu ar fi bine să fiți tu și florile in aceeași casă.
Am lăsat totul vraiște când am plecat, jucăriile pe canapea, hăinuțele tale care așteaptă sa fie călcate, faianța sa fie ștearsă, friptura să fie făcută. Dar nimic din toate astea nu e mai important decât imi ești tu. Poate duminica asta nu vom avea ouă roșii pe masă și gresia sclipind ca in reclama la Mr Proper, nu vom purta haine noi și nici nu mă voi mai răsplăti cu o baie lunga.

Dar exiști tu, așa cum nu ai fost în nici într-un an în care am avut masa plină și geamurile curate. Și ce bine ca ai venit sa ne luminezi Paștele, sa ne ocupi tot timpul de făcut cozonaci și umblat prin magazine.
E bine așa, doar noi trei, poate mai obosiți și mai flămânzi, dar atât de plini de tine!
Să avem cu toții mai multă curățenie în suflete și mai puțină în case, mai multă lumină și liniște!

Hristos a înviat!

3 thoughts on “Primul Paște cu tine

  1. Acestea sunt momentele pe care niciodata nu le vei uita, Sunt magice si doar ale tale. Primeste-le si tine-le in suflet. Sa fiti intotdeauna asa, impreuna. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: