Va fi când îmi doresc eu

Unele lucruri chiar trebuie să se întâmple la timpul lor. Nimeni și nimc nu poate schimba evoluția pe care o dictează inima. Influențată fiind de prietenele măritate, mi-am dorit și eu să mă văd cu verigheta pe inelar. Și atunci când ele mă presau cu întrebări când mă mărit, când dansează la nunta mea, am transferat această tensiune și întrebare asupra partenerului. Eram disperată să mă mărit. Nu pentru că aș fi fost pregătită, nu pentru că mi-aș fi dorit, ci pentru că simțeam că rămân în urmă, parcă ar fi fost normal să-mi asum un rol de soție, a orișicui, numai să închid gura soțiilor, revoltate pe statutul meu de concubină.

Au fost ore, zile, în care am fost supărată pe partenerii mei, i-am bănuit de infidelitate, neseriozitate și neiubire. Au fost zile în care aș fi acceptat o cerere în căsătorie și de la un necunoscut, numai pentru a le demonsta prietenelor-soții că sunt și eu capabilă să devin femeie măritată, numai pentru a mă vedea în rochie albă. Atunci nu-mi doream eu rochia albă, nici buchetul, nici soțul. Ele și le-au dorit pentru mine iar eu m-am grăbit să le îndeplinesc dorința. Atunci credeam că-mi urăsc partenerul doar pentru că nu se așază în genunchi și-mi arată inelul cu diamant. Dar nu poți urî un om pentru că nu te cere de soție, poate el știe mai bine ce te face fericită. Poate el e mai cerebral, poate nu apleacă urechea la toți prietenii însurați, poate așteaptă momentul potrivit să te ceară de soție tocmai pentru că te iubește…

Și poate a fost mai bine că nimeni nu m-a ascultat, nici un presupus viitor soț nu a fost pregătit să-mi schimbe statutul și numele, pentru că m-aș fi măritat de dragul prietenelor, a bunicii, a vecinilor, a rolului de mireasă.

Acum simt eu că e vremea, acum cred în rolul meu de mireasă și soție- fără să fiu agasată cu întrebări din partea soțiilor, fără să fiu arătată cu degetul, fără să fiu influențată de soții și mame. Asta nu înseamnă că m-am măritat, nici măcar nu am un inel de logodnă, ci doar am conștientizat dorința…dorința mea. Văd clar cum stau lucrurile, nu mă mai enervez când sunt întrebată când mă mărit și nici nu mai privesc cu jind la miresele care pozează în Grădina Botanică ori mai nou, la Palas. De ce? Pentru că știu că într-o zi voi fi eu mireasa aia care pozează pe iarba verde alături de un Făt-frumos blond.

12 thoughts on “Va fi când îmi doresc eu

  1. Am anii la care alte femei au copii de școală, altele au schimbat câteva locuri de muncă, altele încă îl mai caută pe Făt Frumos. Am 29.

 1. Nu am cum sa ma abonez decat pe mail pe noua ta pagina si revin atat de rar incat imi pare rau.
  Ma bucur sa citesc ca unele decizii sunt luate cu intelepciune si nu ‘ ca trebuie” sau ” ca este vremea”.
  Toate la randul si la timpul lor.Nu este o plimbare….ci ceva mai…de durata!

 2. fa asa cum simti tu, cand crezi tu… iar daca nu va fi sa fie, rochie alba poti purta oricand, o speli, o imbraci iar, iti cumperi alta 😉

 3. Asa si trebuie! Sa fii tu pregatita. Sa fiti voi pregatiti. Deciziile astea – responsabilitatea lor – si urmarile tin doar de voi doi. Prietenii (mai mult sau mai putin) vor avea intotdeauna ceva de comentat. De intrebat. De completat. De complotat.

 4. mireasa-i prietena mea! parca-i joci rolul Hannei!
  cea mai fericita mireasa din tine vei tu cea care cu aleasa distinctie printre femei, la timpul tau si al prietenului transformat in sot veti impartasi tot ce aveti in comun.
  nu te presa si singura, ca destul o fac altii/altele, doar iubeste si fiind iubita inapoi te miresesti !
  🙂

  1. Mi se pare cunoscut filmul de care zici. Parcă l-am văzut cândva. Oricum, când voi avea net bun îl voi căuta că m-ai făcut curioasă 🙂

 5. Ce aiurea mi se pare cand societatea si anturajul iti organizeaza viata , caci altfel risti sa devi paria.Eu am facut greseala evitata de tine , acum mi-am insusit greseala 😀

  1. Mereu vor fi alții care vor considera că trebuie să facem altfel decât vrem noi. Iar atunci când greșim, important e să fim conștienți de acele greșeli și să nu le mai repetăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: