Bloguri-cărţi

Sunt cărţi pe care le citesc cu sufletul la gură, care mi se lipesc de mână şi mai apoi de suflet, mai ceva ca timbrul de plic. Există cărţi pe care le citesc în cadă, în autobuz, când mă spăl pe dinţi, când am şi nu am câteva clipe libere. Sunt bloguri pe care le citesc asemenea cărţilor. Mi-e imposibil ca pe acele bloguri-cărţi să văd doar posturi. Toate acele istorisiri, banale la urma urmei, sunt mai mult decât atat. Devin poveşti de viaţă, scrise atât de bine încât uneori am impresia că literatura nu-i ficţiune, că iubirea ca în basme este tot atât de reală precum femeile puternice asemenea Mirandei Priestly ( “The Devil Wears Prada”).

Ştiţi care e avantajul blogurilor- cărţi, cum le spun eu? Promit sa ţină mult, nu trebuie sa ajung la finalul cărţii şi să văd ca aceasta se termină la pagina 300. Poveştile de pe bloguri se scriu live, în fiecare zi şi oricât de curioasă aş fi, nu pot să trag cu ochiul la ultimul capitol, să văd finalul. Trebuie să aştept iar în cel mai bun caz nu pot decât să anticipez continuarea poveştii de viaţă. În niciun caz sfârşitul!

Şi sunt atât de bine scrise capitolele blogurilor-cărţi, incât uneori strâmb din nas când mă apuc să citesc o carte ce nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Nu doar o dată am avut impresia că Grapefruits, Copila Blonda, Hapi ori Prinţesa urbană scriu incontestabil mai bine decat mulţi autori de romane. Şi sunt multe astfel de bloguri-cărţi, multe cu autori necunoscuţi, care nu sunt în liste, care nici măcar nu au un domeniu propriu iar numărul vizitatorilor e din două cifre.

Unele bloguri sunt asemenea acelor cărţi pe care le citesc cu sufletul la gură. Revin zilnic pe ele, flămândă de lectură bună şi lecţii de viaţă.

sursa foto

 

7 thoughts on “Bloguri-cărţi

  1. Pingback: polimedia.us/fain
  2. Frumos articol. In ultimul timp nu am mai “hoinarit” pe bloguri, timpul pentru mine trece asa de repede cu 2 ore pregatire+scoala (6 ore)+teme

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: