Chiar și pentru unul

Dacă aș fi actriță, aș juca doar pentru sutele de scaune goală din sala de spectacol și pentru singurul meu spectator, flancat de acestea. Dacă aș fi cântăreață, aș cânta într-o piață goală, cu un singur ascultător în mijlocul ei.Dacă aș fi scriitoare cu un singur cititor al cărților mele, aș scrie mii de rânduri pentru acel însetat de poveștile mele.

Dacă ar exista un singur om a cărui fericire depinde (și) de munca mea și căruia să-i placă ce fac, aș continua să joc, să cânt, să scriu ori să pictez, fie numai și pentru el. Aș face toate astea pentru o singură persoană așa cum aleg să iubesc un singur om fără a mi se părea prea greu să-i calc o cămașă ori să mă uit cu el la un meci de fotbal.

Dacă blogul meu ar avea un singur vizitator, aș scrie numai pentru el. Când ceea ce faci se raportează la o singură persoană, legăturile devin mai intime și sentimentele reciproce. Parcă se modifică și formula de adresare, tonul posturilor poate chiar și subiectele.

Dacă Dumnezeu nu distruge lumea de dragul unui singur credincios, tu ai continua să scrii pe blog doar pentru un singur cititor?

 

15 thoughts on “Chiar și pentru unul

 1. eu scriu pentru mine si sufletul meu.
  imi este indiferent daca cineva citeste,dar m-as bucura daca o singura persoana s-ar regasi printre randuri…:)) inseamna ca nu sunt singura..intelegi?

  1. Înțeleg, și eu cred la fel 🙂
   Din momentul în care începi să ai vizitatori parcă simți că nu scrii numai pentru tine și parcă îți dai silința mai mult să iasă bine.

 2. La inceputuri- aveam aproape un cititor 🙂
  Desi, intre timp, numarul lor s-a inmultit, de multe ori scriu o postare pentru un singur om – pentru cel ce reuseste sa citeasca dincolo de cuvinte. De alte multe ori, scriu in gol, iar acel ‘unu’ vine pe parcurs – atunci cand, de exemplu, cauta o rugaciune prin care sa multumeasca lui Dumnezeu ca a ajuns si anul acesta sa-si aniverseze ziua de nastere.
  Daca, prin cele ce scriu, reusesc sa aduc un zambet unui singur om, ma declar multumita. Daca un subiect de-al meu il indeamna la meditatie pe un om, iarasi, mi-am atins telul. Daca reusesc sa-i fiu de ajutor unei persoane – e o mare izbanda!
  Da, poti scrie pentru un cititor!

  1. Și parcă bucuria că ai ajutat un om e mai mare decât cea pe care ți-o oferă scrisul.

   1. Uneori – nici nu stiu ca i-am ajutat. Bucuria e mai mare cand ei chiar se simt ajutati, dar mie nu mi se pare ca – waw, ce fapta buna am facut! 🙂

 3. In mod clar da. Nu ma numar printre cei ce au mii de aprecieri, insa stiu ca sunt si oameni care se regasesc in ce scriu. As scrie si daca nu m-ar citi nimeni.

 4. E foarte adevărat ce spui… dar pentru cei care scriu pentru faimă și bani, nu va funcționa niciodată lumea așa…

  1. E adevărat ce spui și tu 🙂
   Mă gândeam la situații ideale care nu țin cont de bani, altfel ar fi greu pentru un scriitor să vândă un singur roman ori pentru un pictor, un singur tablou.

  1. :)) selectiv mai ești, ca să nu spun pretențios.
   Altfel nu cred că ai un singur cititor 😛

 5. Eu sunt mai lacoma, am vrut sa scriu pentru 10! :)) Nu stiu de ce, dar asa mi s-a nazarit mie, sa am 10 cititori! As scrie numai pentru mine, sincer nu m-ar afecta prea mult, insa ma motiveaza sa stiu ca nu sunt sungura cititoare a blogului meu 🙂

 6. Bine ne-am (re)întâlnit în online 🙂
  Deci tu mi-ai furat toți vizitatorii!
  Eu știu că sunt câteva persoane (să le număr pe degete)care mă citesc zilnic și acestea plus altele, așa cum zici tu, mă motivează să scriu.

 7. Cand mi-am facut blogul, m-am gandit ca asa, o sa reusesc sa ma cunosc pe mine, sa inteleg care sunt lucrurile care imi strica zilele, oamenii care ma seaca de nervi.. Sincer, nu am crezut ca o sa fie cineva interesat sa citeasca tampeniile mele. Insa recunosc ca am fost in culmea fericirii cand am vazut ca am vizitatori si comentarii 🙂 Oamenii care vin si comenteaza la posturile mele, care ma fac sa zambesc cand sunt trista sau ma ajuta cu solutii la necaz, imi sunt ca niste prieteni. Insa, as continua sa scriu chiar daca nu ar trece nimeni pe la mine si asta pentru ca blogul a fost creat pentru a ma ajuta sa-mi inteleg viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: