Dragă…

Mi-e dor să scriu scrisori pe foi albe sau colorate. Să înșir cu stiloul literele iar rândurile încă umede și albastre de cerneală să nu mai fie perfecte și nici lipsite de viață și personalitate așa cum se întâmplă  când scriu din tastatură. Mi-e dor să pun data în colțul din dreapta și adresa pe plic, mereu cu aceeași teamă că nu am scris-o bine și gândurile mele nu vor ajunge la destinatar.

Pe cât de dor îmi este să scriu o scrisoare, pe atât de mult îmi lipsește să primesc una. Vreau să mă trezesc într-o zi că în cutia poștală, pe lângă facturi, cataloage cu oferte, găsesc un plic cu două adrese nu tastate ci scrise de mână. Să cunosc un om de câteva ori pe lună atunci când îmi trimite scrisoarea. Să nu ne răspundem instant așa cum se întâmplă cu messengerul și nici la câteva minute așa cum facem cu emailul. Vreau să aștept câteva zile cu sufletul la gură și cu emoții ca destinatarul meu să-și continue povestea începută în scrisoarea precedentă. Să ne povestim viețile ocazional iar acestea să depindă de Poșta Română 🙂


11 thoughts on “Dragă…

  1. Nu am mai corespondat prin scrisori de pe la 16 ani. Atunci asa reuseam sa vorbesc cu verisoara mea din Grecia. Nu aveam la dispozitie email sau chat.
    Era placut. Verificam cu drag posta sa vad daca nu cumva am primit ceva. Acum mi-e groaza sa ma uit pentru ca mereu ma asteapta doar facturi sau diverse reclame (mai bine zis spam).

  2. Și eu corespondam în tinerețile mele cu prietene aflate în alte orașe ori în satul bunicilor.Mai am și acum scrisorile 🙂
    Ai dreptate, Tinkerbell, nu e greu să găsesc pe cineva. Nu știu câți mai au timp de scrisori când telefoanele mobile și internetul sunt la putere.

  3. ce mi se pare intradevar wow, este ca atunci cand ai gresit, tai. tai cu o singura linie si scrii mai departe. n`ai cum sa faci sa dispara total, fie ca folosesti pic sau corector, se vede. mereu mi`a fost frica sa nu gresesc, caci se vedea urat tare taiat asa.

    1. Și mie îmi era teamă să nu greșesc când scriam pe foi, iar când se întâmpla o luam de la capăt. Așa cum spui și tu, se vedea urât tăiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: