Rutina şi inspiraţia

Sunt cele două surori siameze care nu pot trăi una fără cealaltă. Dar într-o şi am să le fac entităţi independente pentru că eu m-am săturat să le suport hachiţele!

Ştiam despre mine că nu-mi plac schimbările dar nu mă gândeam că odată cu mutarea temporară a mediului o să mă părăsească şi inspiraţia. Acum înţeleg şi eu dorul de laptop şi după toate tabieturile mele.

Pentru o săptămâna mi-am părăsit laptopul şi ori de câte ori vroiam să scriu ceva pe blog, mă aşezam incomod în faţa unui monitor în care nu încăpeau marginile paginilor. Până şi căştile din care ascultam muzica erau altele. Oricât de mult mi-aş fi dorit să scriu ceva, nu-mi găseam cuvintele şi locul. Am renunţat la a mai scrie pe blog dar mai ales în a mai răspunde la comentarii sau a mai comenta pe alte bloguri. Dacă nu-i rutină, nu-i blog!

De multe ori mi-am spus că, atunci când plec de acasă trebuie să-mi iau o agendă. Inspiraţia şi subiectele năvălesc peste mine când nu am unde să le notez. Noaptea, din privitul îndelung pe tavanul camerei se arată răzleţ subiecte pentru blog. Dacă aş avea o agendă sau un caiet pe noptieră, aş scrie febril pe întuneric de teamă să nu mă părăsească inspiraţia. În lipsa unei foi, mi-am aşezat ideile în mesaje, pe telefonul mobil. Se pare că în faţa tehnologiei, inspiraţia se inhibă.

Timp de o săptămână, forţa mea creatoare a fost constipată. Degeaba am încercat eu cu ceaiuri, muzică bună să o vindec!

M-am reîntâlnit aseară cu dragul meu laptop. Mi-am regăsit rutina în acelaşi loc pe care o lăsasem în urmă cu un an. Parcă, parcă am văzut şi inspiraţia mea pe acolo. M-am întâlnit şi cu iubitele mele diacritice. Literele sunt mai clare şi mai mari şi stau cuminţi pe dispaly-ul laptop-ului.

Mi-a fost dor de toate blogurile, mi-a fost dor să scriu posturi cu diacritice, trântită pe pat!

4 thoughts on “Rutina şi inspiraţia

  1. Întotdeauna privitul în tavan scoate inspiraţia şi cele mai bune idei din om. Cred că era o lege a lu’ Murphy în sensul ăsta.
    PS: Welcome back! 😉

  2. Vai de-ai şti cât de bine te înţeleg. Numai că eu sunt mai leneşă, nu aş deschide ochii nici să scriu pe telefon! Şi îmi propun să nu uit… Degeaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: