Gând de martie

1-martie.jpgUnde se subţiază linia care delimitează tradiţia de kitch? De fapt unde a dispărut tradiţia? Nu sunt conservatoare de felul meu şi nici nu am nostalgia vremurilor trecute însă mi-aş dori ca măcar uneia din sărbatori(oricare ar fi ea) să i se recunoască adevărata valoare.

Şi pentru că tot suntem în martie, am să încep cu prima zi din lună. Am rămas uimită ieri când am vazut câte feluri de mărţişoare pot exista pe la tarabe şi în magazine, de la cele mai ciudate figurine până la telefoane shine sau maşini de firmă. De când o excursie la munte, nu stiu ce parfum sau produs cosmetic reprezintă mărţişorul ideal pentru doamne? Tot ieri am fost în Carrefour şi pur şi simplu nu aveam unde să mă ascund de reprezentanţii unor firme de cafea sau produse cosmetice care ofereau mostre de mărţişoare sub forma unui pix sau a unei căni inscripţionate cu numele firmei respective.

Dar stai că vine acuşi 8 Martie( Ziua mamei, a femeii sau a cui o mai fi) şi să vezi atunci mărţişoare. Ce trifoi cu patru foi, ce coşar sau pur şi simplu un buchet de floricele? Anul acesta, ca şi anul trecut, ca şi acum doi ani, se poartă show-urile de striptease masculin cu Chippendales. Acu’,hai să fim serioşi, cine îşi doreşte să vadă nişte masculi înfierbântaţi şi transpiraţi frecându-şi fundurile de coapsele tale? Oi fi eu mai demodată dar mă gândesc că odată ce ai acasă un barbat care poate să facă acelaşi lucru şi care te mai şi satisface, de ce să te duci să bagi bani în chiloţeii altora? Pe mine imaginea asta mă dezgustă, dar poate mai sunt şi doamne singure sau….nesătule( să nu zic nesatisfăcute).

Ce mărţişoare interesante pentru 8 Martie am mai vazut? Vibratorul….Ca şi streapteasul, cred că se adresează aceleaşi categorii de femei: singure sau nesatisfăcute( sau ambele). Mă întreb cum işi prind doamnele aceste mărţişoare în piept…

M-am săturat de toate prostiile astea şi de toate campaniile firmelor de promovare a produselor cu orice ocazie. M-am săturat şi de preţurile mărite de zece ori la flori şi la bomboanele de ciocolată. Vreau un întâi martie simplu în care cel mai frumos mărţişor să fie un buchet de ghiocei. Vreau un 8 Martie în care să-i dăruiesc mamei mele un buchet de frezii…..şi atât.

3 thoughts on “Gând de martie

  1. totusi vibratorul este folositor…ca arma in actul de autoaparare. De ce sa nu-l purtati in geanta…cele care-l aveti….daca as fi femeie nu m-as desparti de el..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: