Bloguri-cărţi

Sunt cărţi pe care le citesc cu sufletul la gură, care mi se lipesc de mână şi mai apoi de suflet, mai ceva ca timbrul de plic. Există cărţi pe care le citesc în cadă, în autobuz, când mă spăl pe dinţi, când am şi nu am câteva clipe libere. Sunt bloguri pe care le citesc asemenea cărţilor. Mi-e imposibil ca pe acele bloguri-cărţi să văd doar posturi. Toate acele istorisiri, banale la urma urmei, sunt mai mult decât atat. Devin poveşti de viaţă, scrise atât de bine încât uneori am impresia că literatura nu-i ficţiune, că iubirea ca în basme este tot atât de reală precum femeile puternice asemenea Mirandei Priestly ( “The Devil Wears Prada”).

Read More

O intrebare

Am o problema careia nu-i gasesc rezolvarea: cand vreau sa postez un comentariu pe un blog “.wordpress.com” imi apare un mesaj ( “That email address is associated with an existing WordPress.com account, please log in to use it.”) iar comentariu, bineinteles nu este postat.

Read More

Chiar și pentru unul

Dacă aș fi actriță, aș juca doar pentru sutele de scaune goală din sala de spectacol și pentru singurul meu spectator, flancat de acestea. Dacă aș fi cântăreață, aș cânta într-o piață goală, cu un singur ascultător în mijlocul ei.Dacă aș fi scriitoare cu un singur cititor al cărților mele, aș scrie mii de rânduri pentru acel însetat de poveștile mele.

Read More

Blogul sunt eu?

Poţi cunoaşte un om doar citindu-i blogul?  Spunem e blogul meu, e casa meu deci pot fi cine îmi doresc. Ajungem să fim cunoscuţi prin prisma a ceea ce scriem atât cât ne dorim noi. Uneori când ne aşezăm în faţa monitorului ne punem involuntar masca de Superman ori Superwoman deoarece în viaţa reală nu putem sau nu avem curajul să fim astfel. Oricum cei mai mulţi cititori nu ne cunosc deci putem fi oricine vrem. Dezamăgirea vine atunci când chiar ajungi să cunoşti acel om şi-ţi dai seama că nu e deloc aşa cum ţi-a lăsat blogul său personal impresia că ar fi.

Read More