Când ți-e dor de nesingurătate

Avionul mă zgălțâia din toate încheieturile ca atunci când mergeam cu căruța, la țară, pe drumul acoperit de praf și bătut de soare. Îmi spuneam pragmatic că turbulențele, oricât de zguduitoare ar fi ele, și oricât de fragile ar fi părut aripile avionului, nu au cum să pună la pământ ditamai animalul.

Și cum stăteam în burta de oțel, minunându-mă de elasticitatea aripilor ce fluturau ca hainele pe frânghie, m-a fulgerat un gând. Același care mă trece de fiecare dată când urc într-un avion: dacă astăzi am simțit pentru ultima oară pământul sub picioare? Și de data asta nu m-am nelinștit pentru mine, la ideea că viața ar dori să-și încheie socotelile mult prea devreme, ci pentru acei oameni care călătoresc singuri, pe care nimeni nu-i conduce și nimeni nu-i așteaptă la aeroport.

Și ce cumplit trebuie să fie să pleci dintr-o casă goală, dintr-o viață singură, să nu existe cineva care să-ți cuprindă spaimele și să le aline, să trăiești cu groaza că ai putea muri, fără ca cineva să-ți cunoască cele din urmă gânduri și frici. Mă gândesc la cei cărora nu li se mai usucă lacrimile pe obraz, la cei care nu au cu cine împărți o frământare, un noapte-bună, darămite spaima morții.

Și ce norocoși sunt cei care au în brațele cui stinge toate durerile și spaimele, ca atunci când eram mici și brațele părintești deveneau fortărețe magice ce țineau departe de noi tot răul și întunericul. Și ce noroc pe cei care părăsesc brațe calde la plecare și sunt întâmpinați de altele la sosire; cei care nu părăsesc niciodată gândurile și rugăciunile altora…

Și dorul de a împărți cu cineva spaima morții mi se pare cel mai cumplit păcat, fricile care se întorc în suflet când nu au cui fi zise sunt mai rele decât durerea de măsele ori de oase, mai îngrozitoare decât însăși moartea.

 

4 thoughts on “Când ți-e dor de nesingurătate

  1. Niciodata nu suntem singuri! acolo, in adancul sufletului nostru este CINEVA care ne asteapta cu bratele deschise. Trebuie doar sa Il cautam. Singuratatea fizica poate fi invinsa prin constientizarea lumii din noi.

    Bine ai revenit pe blog 🙂

    1. Să știi că ai dreptate, am înțeles ce vrei să spui 🙂
      Eu mai mult am citit bloguri decât să scriu. Trec și pe la tine constant 🙂

  2. Da, si eu am trecut constat pe blogul tau dar tu nimic, nimic 😀 Lasa, scrie cand poti si ai chef, oricum scrii foarte bine :*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: