Fericirea este visul meu

Pe unul din zidurile de la marginea unei plaje din Malta era scrisă (insistându-se cu roșu pe cel din urmă cuvânt) întrebarea: are you living your dream? Ca și cum o minte care-mi cunoștea sufletul a mâzgălit-o pentru mine de cu o seară sau de cu un an, un deceniu înainte, ca eu să o descopăr fix în ziua în care aveam nevoie de conștientizarea răspunsului.

Atunci mi-am dat seama că eu nu am avut niciun vis măreț și definitoriu, concret, care să nu mă lase să dorm nopțile, care să mă răscolească până la oase și să-mi taie pofta de mâncare. Visul meu a purtat un singur nume și l-am proiectat pe o mie de planuri, fără să urmez doar o singură cale, să-i văd deplinătatea doar într-o singură direcție.

Visul meu se numește fericire!

În timp ce vântul îmi deranja pliurile fustei și gândurile pe terasa hotelului Old Harbour din Valetta, iar ochii mei se pierdeau de vechiul port, am conșientizat că eu îmi trăisc visul. Și nu doar în acea seară, deasupra Mediteranei când admiram și conduceam cu privirea vasele de pescuit și pe cele de croazieră, ci de fiecare dată când devin conștientă de clipa pe care o trăiesc. Visul meu nu are trecut și nici revelion, nu ține de un loc anume sau un substantiv propriu. Îmi trăiesc visul în bucătăria căminului nostru, când culeg firele de rozmarin din ghiveciul de la geam sau când mă abandonez în lenjeria curată cu miros de Lenor Summer.

Eu dintotdeauna am visat să fiu fericită, fără să insist prea mult asupra decorului ori a timpului. Îmi trăiesc visul de fiecare dată când am cu cine-l împărți, și are atât de multe fețe și sensuri. Uneori îmi cere atât de mult, alteori e de ajuns doar zăpada prosapăt așternută. Și totuși îl caut mereu când oamenii pe care îi iubesc sunt sănătoși și fericiți, când mă trezesc în mijlocul haosului iar în mine e liniște. Visul meu poartă numele fericire. Nu e despre a avea, ci mai mult despre a simți. Mă gândesc că toți oamenii ar trebui să plece din copilărie cu acest vis: de a fi fericiți!

 

5 thoughts on “Fericirea este visul meu

    1. Pentru fiecare fericirea înseamnă altceva. Păcat de cei care o caută în lucruri imposibile ori absurde, dar mai ales atunci când refuză să vadă fericirea din apropiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: