Oamenii dintr-o relație- diferiți, iubirea- aceeași

În intimitatea cuplurilor libere, am regăsit o fericire familiară. Acel tip de fericire pe care o trăiești doar atunci când simți că-ți aparții deși ești împărțit la doi. O fericire care apare atunci când opțiunea de a rămâne tu nu devine un lux ci o necesitate pentru relație.

Cele mai fericite cupluri sunt cele formate din oameni care își păstrează identitatea și după fuziune, iubirea devine una, dar jumătățile ce o trăiesc rămân două, fiecare cu forma și conținutul său. Compatibilitate între două persoane nu înseamnă asemănări, cât ține mai mult de diferențe, de contraste și acceptarea acestora.

Cele mai fericite cupluri nu sunt cele care sunt de nedespărțit, care fac totul împreună, ci sunt acei oameni care acceptă bagajul jumătății lor, cei care transformă distanțele în doruri și iubire, nu în gelozie și bănuieli.

Sunt acele ele care așteaptă cu inima strânsă ca el să ajungă cu bine la destinație, pentru că pasiunea lui are două roți și mănâncă asfaltul. Mereu îi va fi teamă pentru el și va simți acel nod în gât de fiecare dată când el își va pune casca și va zbura pe șosea asemeni gândurilor ei. Cu toate astea, el va pleca întotdeauna și ea nu-l va reține niciodată pentru că știe că așa este el construit.

Și mai sunt și acei ei care își poartă temerile în gând și siguranța în privire pentru că uneori poate fi greu să știi că ea iubește și caută înălțimile amețitoare și cele mai abrupte colțuri de munte pentru a le cuceri cu mâinile goale, atârnând de o coardă, deasupra unui hău.

Sunt fericiți cei care apucă să li se facă dor, cei care își găsesc fericirea și în alte locuri și cu alți oameni, o fericire multidimensională și multilaterală. Sunt fericiți cei care își trăiesc visul și pasiunile, cei care iubesc cu totul, cei care își păstrează spațiul și obiceiurile, cei care nu cer voie pentru a fi ei înșiși.

Poate tocmai teama asta de a-și pierde identitatea, prietenii, viciile, tabieturile îi ține pe mulți departe de căsătorii; nu vin cu tot bagajul într-o relație-  pentru a le fi mai ușoară plecare.

Cunosc gustul dorului și al neliniștii, în aceeași măsură în care știu că fericirea de a rămâne tu însuți atunci când împarți totul la doi este un sentiment propulsant și nu unul care ține iubirea în loc.

 

2 thoughts on “Oamenii dintr-o relație- diferiți, iubirea- aceeași

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: