Când mai vrei o vacanță după vacanță

travel girlAstăzi am desenat inimioare în praful de pe mobilă. Una a ieșit perfectă, pe când cealaltă semăna mai mult cu un fund obez. Geanta zace nedesfăcută, căscându-i doar fermoarul sub forma unei găuri prin care îmi strecor mână să prind periuța de dinți sau încărcătorul telefonului. Într-o zi, când oi rămâne fără șosete curate, am să despachetez tot și am să pun la spălat hainele cu miros de vacanță și magneții de frigider cu bucăți din locurile vizitate.

Florile cer să fie udate, frigiderul să-și reia funcțiile, vitale pentru noi, camerele- lumină și aer proaspăt (deși eu simt că ele ne doresc pe noi, să le umplem golurile și să redevină vii). Eu cer răbdare și încă o pauză.

Revenirile mele din vacanță sunt grele. Le văd ca pe o prelungire a zilelor de leneveală și libertate în nebunia zilnică. Mereu am avut nevoie de timp până să mă reacomodez și să-mi găsesc locul, acolo unde, în mod normal, îmi este locul.

Din călătorii eu nu vin cu bateriile încărcate, ci stoarsă de energie și dornică de un somn bun în patul meu. Acasă mă recuperez cel mai bine după vacanță deoarece concediile mele nu sunt pentru odihnă, ci pentru timp în doi, locuri, senzații, oameni și gusturi noi care cer să fie descoperite.

Nu știu cum, dar mi se pare că vacanțele ar trebui să se termine cu o perioadă tampon în care să am timp să mă dezmeticesc din visare ca mai apoi să mă încarc cu energia binefăcătoare a căminului, să-mi scutur buzunarele de toate firele de nisip, să alung ispitele dulci și diminețile amânate până în amaiază. Să am timp să scot din valiză toate amintirile, ca mai apoi să le ordonez cu grijă și fără grabă în cămăruțele inimii.

6 thoughts on “Când mai vrei o vacanță după vacanță

  1. Nu stiu daca vine cineva cu bateriile incarcate. Toti vin din vacante franti, obositi, dornici sa doarma sapte zile si jumate, pentru a se reface. In vacante incerci sa prelungesti ziua, sa te bucuri de cat mai mult, sa descoperi cat mai multe, sa traiesti din plin zilele in care te afli intr-un loc nou. Odihna placuta iti doresc, si refacere rapida!

    1. Da, nu puteam să o spun mai bine: în vacanțe încerci să prelungești ziua 🙂 De zici și dorința de a dormi cât mai mult la finalul ei, zic eu.
      Mulțumesc pentru urări 🙂

  2. Ce dor îmi e de vacanță! cu sau fără ”timp tampon”.
    Eu revin întotdeauna cu bateriile încărcate și chiar dacă fizic sunt epuizată amintirile recente îmi dau o stare de euforie care mă ajută să mut munții din loc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: