Suntem mai vulnerabili când ne certăm

funny_old_peopleFiecare ceartă trage după sine ușurința cu care se prăbușesc momentele de iubire și înțelegere, clădite cu atâta precauție și cuvinte frumoase. Și după fiecare ceartă, dispar bucăți din puzzelul relației și locul gol este umplut cu ură și nepăsare. Se urășeste, în momentele de ceartă, la fel de pătimaș cum se iubește. Și nervii sunt la fel de întinși ca inima plină de iubire.

Soiul ăsta de ură din timpul războaielor conjugale e unul tare păcătos și diferit de ura din timpul războaielor mondiale. Nu sunt necesare tactici, arme, timp pentru cucerit teritorii. Războaiele conjugale sunt scurte și intense, atât de intense încât pot anula premisele oricărui tratat de pace, închizând toate granițele și ridicând fortărețe până la cer între cele două părți.

Oamenii sunt mai vulnerabili când sunt certați. Atunci se îndrăgostesc mai ușor de altcineva, renunță cu mai puține remușcări la iubire și rostesc fără să gândească vorbe care ard sufletul, lăsându-l arid, mai ceva ca deșerturile.

Certurile pun capăt iubirilor, prieteniilor, speranțelor, încrederii, fericirii. Nu dau șansă vorbelor frumoase. Nu aduc nimic bun. Nici măcar împăcările nu reușesc să îndulcească gustul amar al certurilor…Și atunci cine sau ce poate să o facă?

sursa foto

One thought on “Suntem mai vulnerabili când ne certăm

  1. Intelepciunea cred eu, doar ca si ea se sperie de cearta. Tot mai putin sunt oamenii care stiu sa taca intr-un razboi si tot mai multi aceia care pleaca de tot fara a stii sau a putea sa lase de la ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: