Acasă în sufletul meu

home-is-where-the-heart-is-300x224De când locuiești în sufletul meu, înțeleg cel mai bine zicala “acasă este acolo unde-ți este inima”. La prima vedere pare un raționament, dacă nu greșit, cel puțin ciudat: adică acasă este în mine, în inima mea? Da, acolo mă regăsesc, la confluența celor două inimi, acolo unde ele devin una, a noastră.

Și niciodată sufletul meu nu a fost mai curat ca în ziua în care tu ai intrat în el. Și din acea zi, tot așa a fost. Nici nu știam că ești un maniac al curățeniei, credeam că eu sunt cea obsedată de praf și scame. Acasă însemni tu, și mai înainte de apartamentul pe care îl împărțim, te-ai aciuat în mine.

Pe când eu frecam faianța din baie, tu îmi măturai camerele sufletului. Eu dădeam cu aspiratorul în sufrageria de la etajul cinci, tu ștergeai praful de pe amintirile mele. Ai dat jos de pe pereți tot varul scorojit, ai acoperit găurile lăsate de ceilalți chiriași, cu migală și precizie, de parcă făceai asta de o viață. Îmi amintesc că cei dinaintea ta i-au spart pereții și l-au văruit în negru de nu mi-am mai recunoscut sufletul. Ți-a luat ceva timp curățenia asta de primăvară-vară-toamnă-iarnă…Nu era ca și cum ai da cu aspiratorul în sufrageria apartamentului nostru.

Dar și când ai terminat de șters ferestrele sufletului meu de puteam în sfârșit să privesc în mine….  Și ai adunat tot balastul și gunoiul în saci negri de gunoi, știi ce ușurată m-am simțit? Atât de multă mizerie era? Dacă aș fi putut pune sufletul pe cântar, sunt sigură că ar fi fost mai ușor cu 10 kg. Dar sufletul meu se măsoară altfel, nu în grame sau centimetri, ci în iubire.

Tu nu ai venit să-ți închiriez inima pentru un an, pentru o vară, tu ai venit pentru totdeauna în sufletul meu. De când locuiești tu în mine, sufletul mi-e plin de iubire și ușor ca mătasea. Niciodată nu l-am avut mai curat ca în ziua în care ai intrat în el.

 sursa foto

4 thoughts on “Acasă în sufletul meu

  1. Iubirea are puteri magice, puteri tamaduitoare. Iubirea curata, pura, adevarata. Esti o norocoasa ca a intrat in casa ta…
    Genial articolul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: