Ei….

Children-Girls-SistersMă simt încomod să spun te iubesc, să-mi declar verbal sentimentele. Mi-e mai ușor să le arăt prin fapte, dar nu numaidecât prin îmbrățișări, șters lacrimi, mângâiat pe păr, pupat pe obraz… Am spus de puține ori cele două cuvinte, fie soțului sau celor pe care îi iubesc. Pot număra pe degete, iar cele mai multe declarații au mers către cel lângă care mă trezesc în fiecare zi.

Uneori mă gândesc că cei din jurul meu nu știu că eu îi iubesc, că poate au îndoieli. Nu-mi doresc să vină acea zi în care să se întrebe dacă au însemnat ceva pentru mine. Și dacă două cuvine, sau mai multe, reprezintă ceritudine, liniștea lor, atunci da, vreau să știe că îi iubesc. Așa că  inițiez o serie de texte adresate celor pe care eu îi iubesc, dar cărora nu le-am spus niciodată.

Astăzi este ziua ei. A celei căreia a adormit pe preșul de la ușă din cauza mea, pentru că eu eram prea preocupată de joacă, a celei cu care mă băteam când eram copii și pe care o jigneam doar ca să mă simt superioară. E ziua ei, a celei pe care într-o zi de toamnă am văzut-o femeie și nu soră mai mică, a celei cu care acum dezbat probleme de oameni mari, dar și cu care mă întorc în copilărie.

Și pentru că am decretat vremea confesiunilor, vreau să știe că o iubesc și că mi-aș da și un ochi pentru ea (și eu îmi iubesc ochii!) dacă asta ar însemna fericirea ei. Vreau să știe că sunt mândră de ea, că știu că a muncit cel mai mult dintre noi trei ca să-și împlinească visul. Vreau să știe că în fiecare seară mă gândesc la ea și pun un gând și o rugăciune deoparte, să-i fie bine, să fie sănătoasă, să fie fericită. Și să uite dacă vreodată am fost răutăcioasă ori invidioasă. Să pună ieșirile mele pe seama impulsivității și a prostiei…

Vreau să știe că ea e tot ce înseamnă mai bun, că altceva nu se putea, nu ar fi fost la fel….copilăria mea, viața mea….

La mulți ani, “principeso”!

3 thoughts on “Ei….

  1. Multumesc , surioara draga! Ce rautati, nu-mi aduc aminte nimic! Esti cea mai buna sora mai mare pe care puteam sa o am si sunt mandra de tine! Randurile tale mi-au ajuns direct la inima! Cu siguranta esti scriitoarea familiei(si nu numai). Iti multumesc! Ca tot e vremea confesiunilor….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: