Jumătăți

Îl aștepteptăm dinainte ca el să știe, să știm noi, dinainte să știm că ceea ce ne va lega se numește dragoste. Începem să-l căutăm în toți băieții și bărbații, grăbite și fără să gândim, cu teama de suferință sau cu o aparentă nepăsare, cu mâinile întinse și ochii închiși. Cu grija permanentă de a nu rămâne singure și neiubite.

Și până să îl găsim, ne împărțim iubirea bărbaților scunzi și cu mâinile groase, celor înalți cu ochii verzi, celor surzi, celor fără inimă, celor sătui de iubire ori celor abandonați…. Până la el, sărutăm ochii prinților din poveste, buzele colegilor de școală ori necunoscuților din tramvai. Și toți rămân cu o parte din visul nostru, dar niciunul alături de noi.

Într-o zi apare EL, purtând trăsăturile noastre fizice pe chipul lui și în suflet toată iubirea la care visam. Poartă în el geneza noastră, ne cunoaște și recunoaște, așa cum facem și noi cu el.

Uneori cred în sufletul pereche, în legenda care spune că, inițial, bărbatul și femeia formau sfere perfecte care au fost divizate și aruncate pe pământ de către zeii invidioși, iar de atunci ei, femeia și bărbatul, nu fac decât să-și caute jumătatea pentru a redeveni întregi. Și cred tot mai des și mai ales când văd jumătăți care seamănă între ele, asemenea fraților, ca și cum ar fi făcuți din același ou.

Și poate că sunt, iar acum s-au regăsit să redevină sfere perfecte, indivizibile…..

 ytt

3 thoughts on “Jumătăți

  1. Nu stiu, dar mi se pare destul de trist sa fie asa…in sensul ca, gandeste-te cat de norocos trebuie sa fii sa-l gasesti in lumea asta mare. Trist sau nedrept. Cu toate ca pentru norocosi e foarte frumos…
    Poti sa-l astepti toata viata si sa nu apara. Poti sa-l cauti si sa nu-l gasesti niciodata. Si atunci ce faci, te resemnezi sau te multumesti cu o copie palida a sufleului pereche?

  2. Așa e, ar fi trist să ne gândim că găsirea acelei persoane depinde de noroc. În același timp sunt mulți oameni singuri sau alături de jumătăți nepotrivite, oameni care pun această singurătate pe seama ghinionului, neadaptării, neînțelegerii, caracterelor diferite….
    Deci oricare ar fi cauza, efectul este același 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: