Mai slabește-mă!

torturer_gymPe mine nu mă motivează colăceii de grăsime de sub talie, și nici celulita de pe picioare, nici măcar greutatea pe care mi-o arată cântarul. Nu-mi pun poze cu mine pe frigider așa cum sunt ilustrațiile dezgustătoare de pe pachetele de țigări, în speranța că mă voi gândi de două ori înainte să mănânc cutia de înghețată. Nu mă apuc să readuc la viață rochii și pantaloni pe care îi purtam în liceu și care acum pocnesc pe mine, poate, poate mă ambiționez și ajung iar la 50 și ceva de kg. Nu! Pe mine toate aceste manifestări și răbufniri mă obosesc și mă afundă și mai tare în depresie și în zahăr.

Mie îmi vine ușor să slăbesc atunci când văd rezultatele, când știu că se poate, când curg apele de pe mine la sfârșitul orei de sport, iar cântarul îmi arată cu 500 grame mai puțin decât acum două zile. Eu așa slăbesc: sub influența rezultatelor pozitive, a certitudinii că grăsimea aia de pe șolduri chiar se topește sub ochii mei, a kilogramelor care se duc ușor dar sigur.

Și apoi când îmi tremură genunchii după o oră de zumba în care am ars 700-800 de calorii, fx cât o ciocolată jumate, și piele mi-e sărată și udă de parcă m-aș fi scăldat în mare, zău că nu-mi mai vine să mănânc cu atâta nepăsare o prăjitură, o pizza sau să beau dintr-o înghițitură juma de litru de suc, fie el și din fructe.  Parcă după ce-ți dai sufletul la ora aia de sport, obiceiurile culinare capătă alte proporții. 100 de calorii nu mai reprezintă pur și simplu un număr mic, în comparație cu 400 ci înseamnă minute bune de efort fizic cu care trebuie să plătești dacă vrei ca nesimțitele să nu se așeze fix pe coapse.

sursa foto

5 thoughts on “Mai slabește-mă!

 1. “100 de calorii nu mai reprezintă pur și simplu un număr mic, în comparație cu 400 ci înseamnă minute bune de efort fizic cu care trebuie să plătești dacă vrei ca nesimțitele să nu se așeze fix pe coapse.” Vai cat am ras aici!
  Dar ai dreptate.

 2. Important e să te simți tu motivată, în felul tău. Și să rămâi motivată. Baftă multă. Și știu ce zici, sunt tot pe-acolo… 🙂

 3. Wou, ai toata admiratia mea pentru atata efort prin sport. Pentru un scop nobil. 😀 Stiu ca dietele dau rezultate rapide cand combini alimentatatia sanatoasa si moderata cu exercitiile fizice, insa nu ma mai vad pe mine la zumba sau fitness. Mai degraba cu un paharel de iaurt light si niste broccoli la abur in fata. :))

 4. Sportul e cosmarul meu. Nu stiu cum sa fac sa ne imprietenim. Nu ne placem si pace! Poate doar asa, daca mai aud pe la altii ce bine se simt cand fac sport sa ma ambitioneze si pe mine.

 5. Cat de mult semanam 🙂
  Fix din acelasi motiv am abandonat si eu o gramada de diete combinate cu miscare 🙂 Cum treceau mai mult de 4 -5 zile fara sa vad – cateva sute de grame pe cantar, cum scadea si ambitia mea si lasam totul balta. Ba chiar mai complicat era cand eram atenta la ce mancam, faceam sport cat se putea si puneam pe mine. In clipa doi, renuntam la tot…
  Ce zici, facem un club de slabit?? 🙂 Ca ma inscriu si eu!!
  O saptamana frumoasa!! Si spor la slabit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: