Iubirea ne-a făcut mari

După un timp de relație nu mai ai nevoie de atîtea te iubesc-uri și de atâtea flori pentru a te convinge că are gânduri serioase cu tine. Nu te mai superi dacă uită să te sărute când iese în fugă pe ușă ori nu-ți mai spune atât de des că te adoră și că ești frumoasă, pentru că pur și simplu știi toate astea. Așa cum știi că are telefonul închis pentru că a uitat să-l încarce, nu pentru că te-ar înșela. Ai aflat din toate acele mesaje de bună-dimineața, din fiecare privire de îngrijorare când te simți rău ori din fiecare telefon pe care ți-l dă când ești plecată.

Și când îți amintești cum erați la început: tu obsedată să deții controlul, să fii sigură de fiecare sentiment și acțiune a lui, iar el stresat de ideea că trebuie să te convingă în fiecare clipă că doar pe tine te iubește. Sunteți aceiași. Te uiți la tine, te uiți la el și parcă niciunul din voi nu s-a schimbat. Cine v-ar vedea ar putea spune că sunteți compatibili până și la mers, că vă înțelegeți bine și sunteți fericiți. Așa o fi… Dar ce nu se vede sunt toate acele secunde, toți acei ani în care atât tu cât și el ați învățat să aveți încredere unul în altul, să vă tolerați defectele și să vă sporiți răbdarea.

Poate lumea vede doi oameni care se iubesc, dar cu siguranță ei nu știu de toate îndoielile care v-au încercat sufletele, de toate suspiciunile tale sau de toți nervii lui atunci când încrederea ta în tine și în el era sub zero.

Dar au trecut toate, și peste toate ați trecut. Astăzi, toate acele îndoieli și nesiguranțe stau la baza a ceea ce vede lumea: doi oameni care se iubesc. Acum știi că pentru a avea încrede, trebuie mai întâi să te îndoiești, ca să iubești până la bătrânețe trebuie mai întâi să trăiești idile.

107380-1366x768

6 thoughts on “Iubirea ne-a făcut mari

 1. Relatiile evolueaza. Totul e sa nu intervina rutina si plictiseala.
  Oricum, a pastra prospetimea reprezinta o arta ce are nevoie de sinceritate si rafinament.

  Sa fiti fericiti impreuna !

  1. Bine spus “relațiile evoluează” iar în cea mai mare parte depinde numai de cei doi în ce sens evoluează. Mă gândesc că rutina vine la pachet cu evoluția, dar asta nu înseamnă că trebuie să o păstrăm și pe ea.
   Mulțumesc pentru urare 🙂 !

 2. Oh da. M-am regasit in frazele despre inceputurile relatiei cand eram obsedata sa detin controlul,cand numaram bipurile pe care le primeam intr-o zi de la el (da, exact asta faceam si daca a doua zi primeam mai putine ma suparam) iar el incerca din rasputeri sa ma convinga ca ma iubeste.
  Acum suntem casatoriti de 2 ani si jumatate…au trecut 7 ani de atunci.

  1. Nu-i puțin lucru să ții lângă tine un om 7 ani de zile, în ciuda micilor scăpări din partea fiecăruia. Asta înseamnă că sunteți doi oameni inteligenți care au știut ce este mai important într-o relație, dar care mai ales se iubesc.
   Cred că toare relațiile trec prin momentele astea, dar adevărata provocare vine atunci când cei doi trebuie să găsească soluții pentru a depăși acele momente.

 3. Mihai al meu era la inceput de o gelozie groaznica. Nici pana la paine nu ma puteam duce fara sa ma verifice de trei ori. Cu timpul, a inceput sa ma cunoasca mai bine, tot mai bine si acum ne amintim razand de acele momente care ne puneau nervii la incercare. :))

 4. Iubirea ne-a facut mari insa tot iubirea pare a ne trage in jos in anumite momente. E o paranteza la titlul articolului, poate sunt eu prea melancolic 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: