De noapte bună și bună dimineața

Oamenii sunt egali când dorm. Femeile devin vulnerabile, se dezbracă de rochia scurtă și decoltată, își dau jos machiajul și devin ele însele, primordiale și dezgolite în fața lor și a lumii. Toate armele jos: parfum, ruj, tocuri, atitudine.

Somnul este atât de sincer și intim, încât un om când doarme rămâne fără putere și fără minte ca atunci când se naște. Uită tot și se întoarce la sămânța de început, ajunge la fel de neajutorat și inconștient precum pruncii, fără planuri, fără gânduri, doar cu vise. Pregătit pentru viață și în aceeași măsură pentru moarte, mai aproape de lumină și mai departe de obscuritate.

Când oamenii dorm e atâta liniște pe pământ încât se poate auzi murmurul visurilor și se pot atinge cu vârful degetelor aripile îngerilor. Și e pace atunci când lumea doarme, pentru că și cei mai diabolici oameni au nevoie de somn și de visare Așa că, timp de câteva ore totul se oprește, Șșșt! Lumea doame! să nu trezim armele și gândurile….

 sleeping

10 thoughts on “De noapte bună și bună dimineața

 1. Desi avem nevoie de somn, de odhina, eu prefer de o mie de ori agitatia zilei. Prefer sa am ochii deschsi, sa vad lumina zilei si sa ma bucur de ea. Am scris recent un articol despre vise si acolo gasesti explicatia…
  Asadar, un buna dimineata iti urez si o zi senina sa ai! 🙂

  1. Eu, câteodată nu am răbdare să dorm sau mă plictisesc, așa că mă trezesc și fac ceva util :))
   Așa s-a întâmplat și astăzi dimineață când bântuiam pe blogul tău.

 2. Dorm şi visez din abundenţă :))
  Dar acum câţiva ani eram veşnic în priză, dormitul mi se părea pierdere de vreme. Nici nu ştiu cum e mai bine, de fapt, ca atunci, sau ca acum.
  Frumoasă postare, nu mă gândisem niciodată cât de vulnerabili şi de adevăraţi suntem când dormim.

 3. La asta ma gandesc de cate ori imi vad copilul dormind. Doar in acele momente seamana cu mititelul care era altadata, care radea si vorbea in somn, senin si vulnerabil.
  Imi vine sa iti spun la fiecare articol cat de mult imi place felul in care scrii.

 4. Frumos scris. Imi place sa dorm dar daca as putea sa scurtez cat mai mult timpul dedicat somnului ar fi minunat, imi ramane mai mult timp sa fac altele.

 5. Oricum femeia e cea mai frumoasa atunci cand este ea insasi, cand scapa de machiaj, de stresul “cu ce ma imbrac azi”, cand nu-i pasa de nimic sau chiar cand doarme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: