Drepturi și obligații exagerate

Nu înțeleg de ce unele femei le interzic partenerilor să iasă în oraș cu prietenii, iar în cazul în care aceștia scapă din laț, trebuie să semneze o mie de clauze și să jure cu mâna pe inimă că nu vor veni mai târziu de ora 22, că nu vor da pe gât mai mult de 2 beri, că nu vor face febră musculară la ochi holbându-se la altele, etc.
N-am înțeles de ce unele femei iau repede poziția de victimă și se simt lezate în orgoliu, trădate și abandonate în momentul în care partenerul le anunță că are alte planuri pentru diseară, planuri care nu o includ și pe ea, de parcă iubirea înseamnă anularea vieții sociale individuale. De parcă să ai un partener înseamnă să iasă numai cu tine ori cu prietenii comuni + cu tine.

Și nu-i înteleg nici pe acei bărbați care se milogesc pentru câteva ore de libertate “hai iubire, te rog lasa-mă sa ies 30 de minute la o bere. Promit să te sun din 15 in 15 minute și mă jur că nu mă apucă miezul nopții în bar”.Voi, ăștia, care vă milogiți pentru câteva ore petrecute și cu altcineva decât cu jumătatea,  de ce vă simțiți vinovați pentru acele momente departe de parteneră? Nu văd ce ar fi greșit, atât timp cât există incredere reciprocă și fiecare iși cunoaște limitele și atribuțiile. De ce trebuie să plătiți o săptămână cu flori, masaj, spălat vase pentru “îndrăzneala de a ieși cu la bere/ în oraș”?

Și nu merge nici faza cu “nu mai bine îți cumperi tu o bere la 2 litri și o bei acasă, în fața televizorului? Dacă ești cuminte, îți dau voie să spargi și semințe”. Are și berea asta rolul ei, mai mult devine un pretext, un motiv de socializare decât o plăcere. Așa că, să ne vedem fiecare de momentele noastre de respiro în afara relației, “eu” să nu devină “noi”- fiecare să-și păstreze personalitatea ( cea cu care am cucerit și am fost ademeniți să intrăm în relație).

sursa foto

7 thoughts on “Drepturi și obligații exagerate

 1. Hmm, eu n-am asa persoane in anturajul meu, si nici nu cred ca voi putea sa-i suport. Daca nu exista intelegere in casnicie inseamna ca nici nu exista fericire.
  O seara buna!

 2. Poate pentru ca femeia nu are incredere in barbatul ei sau in anturajul acestuia. Poate ca acolo nu se intalneste doar cu prietenii…iar in grup se mai strecoara si cate o fata tanara, frumoasa si disponibila. Si pentru ca la bautura barbatul cedeaza foarte usor.

  1. Am spus că trebuie să existe încredere, altfel nu văd de ce ar sta cineva lângă o persoană în care nu are încredere, pe care o suspectează că flirtează la fiecare ieșire în oraș. Nu e bine pentru niciunul în acest caz.

 3. Eu am o teorie !

  In primul rand, intalnesc rar femei care sa aibe un hobby asa cum au barbatii. Pescuitul, fotbalul, construitul de machete de trenuri, etc. etc. Femeile sunt strict sociale si de multe ori imi dau impresia ca singurul lor “hobby” este sa se invarta in cercurile de prieteni, intriga si barfa.

  Si in consecinta, ele vad prin ochii lor de femei cam ce ar putea face un barbat singur in lume. Ele vad doar flirt si infidelitate.

  Cunosc cazuri in care EA spune ca iese cu fetele in oras. Dar nu iese ca sa vorbeasca despre colectia de mascara, sa discute politica sau filozofie. Femeile ies ca sa fie vazute in public, sa atraga atentia si in unele cazuri sa isi puna in aplicare sarmul lor de femeie.

  Un barbat care iubeste si nu e constient de acest lucru poate ajunge la un astfel de grad de sclavagism in care sa-si cerseasca timpul liber. Ca sa intelegi acest fenomen trebuie mai intai sa intelegi gandirea femeii. Evident e o chestie generalizata, peste tot sunt exceptii.

  Si da, mai cunosc cazuri in care el s-a dus la discoteca si isi dadea sms din 5 in 5 minute cu ea, care a avut bunavointa sa il lase. Din pct de vedere psihic, el nu era liber sa se simta bine pentru ca isi avea partenera pe constiinta si pentru ca era legat de ea prin acest compromis nefast.

  Iata ca ti-am scris un intreg articol aici ! :))

 4. Sunt de acord cu ce spui dar parțial cu partea “EA spune ca iese cu fetele in oras. Dar nu iese ca sa vorbeasca despre colectia de mascara, sa discute politica sau filozofie. Femeile ies ca sa fie vazute in public, sa atraga atentia si in unele cazuri sa isi puna in aplicare sarmul lor de femeie.”.
  Eu zic că mai sunt femei care ies în oraș și pentru a discuta despre colecția de mascara, petreceri, băieți, cărți vacante 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: