Lupul îți schimbă doar părul…

Nu cred  că oamenii se pot schimba major în perioade scurte de timp, așa cum nu cred nici în promisiunile făcute în momente de constrângere. Cei care se jură  că nu mai pun gura pe alcool ori cei care promit să șteargă cuvântul gelozie din inimă și vocabular în clipa în care jumătatea lor e pe picior de plecare, nu trebuie crezuți nici în ruptul capului!

Cel care și-a obișnuit soția timp de 20 de ani cu pumnul, cea care face crize de gelozie mai des decât zâmbește ori cei obișnuiți să înșele nu vor renunța nici gând la obiceiurile lor, mai ales atunci când sunt puși în situații limită. Și nu doar ei, vorbesc în general de toți oamenii care la un moment dat au fost nevoiți să apeleze la toate vorbele și mijloacele pentru a-și păstra jumătatea, familia ori pe altcineva aproape, așa cum au fost obișnuiți.

Și atunci face orice pentru a nu fi părăsit. Parcă se dă de trei ori peste cap, și peste noapte devine cel mai blând, cel mai fidel, cel mai atent și afectuos om din lume. Îți aduce flori, duce gunoiul, îți prepară zilnic mâncarea preferată, îți dă dezlegare să ieși cu băieții în oraș sau alte gesturi normale, dar care ție ți se par extraordinare pentru că nu ai avut parte de așa tratament în trecut. Și aproape că-ți vine să te minunezi, dar încă nu ai curaj să recunoști cu voce tare că s-a schimbat, de teamă să nu se spulbere mirajul.

Iar ei, acei oameni perfizi, din clipa în care se văd cu sacii în căruță uită de promisiuni și o iau de la capăt. Ce-i drept, moderat la început, că doar cărbunii încă mai fumegă iar metehnele lor sunt ca niște spini sub piele care lasă răni greu de vindecat. Și luptă sincer, atunci își pun toată voința la lucru și pentru o perioadă scurtă de timp reușesc să creeze falsa impresie că, în sfârșit s-au schimbat. Pentru efortul acesta trebuie apreciați. Doar pentru atât! Nu-ți dau răgaz să te obișnuiești cu noua lor față că în curând revin la identitatea de dinainte. Este aproape imposibil pentru cineva să se schimbe peste noapte, forțat fiind și nu din dorința sa. Eu nu am întâlnit un astfel de om care azi să fie altul decât cel de ieri…

sursa foto

7 thoughts on “Lupul îți schimbă doar părul…

 1. Eu am intalnit o persoana care si-a schimbat vechile obiceiuri, de a se baga in seama cu orice femeie, pentru ca s-a indragostit, dar rar se intampla acest lucru.

  1. Îmmm…ce frumos 🙂
   Cred că și eu am întâlnit unu sau doi astfel de oameni, dar ăștia s-au schimbat odată cu începutul relației.
   Mă întreb dacă lucrurile stăteau la fel în cazul în care avea acest obicei în timpul relației, iar când ar fi aflat prietena/soția, ar fi renunțat la el (obicei)?

   Mulțumesc pentru link :* Nu știam de unde veneau vizitatorii…

   1. Cand am inceput relatia cu tipul cu care sunt acum avea acest obicei. Cand l-am prins si am vrut sa punem punct relatiei m-a rugat sa ii mai dau o sansa. Au trecut 2 ani de atunci si nu mi-a mai gresit.
    N-ai pentru ce :*.

    1. Mă bucur sincer, și cred, sincer, că s-a schimbat. Deci există și astfel de oameni 🙂

 2. Probabil cei care promit schimbarea in momente critice, chiar cred in aceasta. Insa odata ajunsi la starea initiala, au impresia ca furtuna a trecut si nu merita efortul schimbarii. Pentru astfel de persoane, este indicat sa fie lasate sa se scalde in astfel de furtuni mai mult timp.

  Si da, mai sunt si aia perfizi.

 3. Nici eu nu cred in “schimbarea”oamenilor. Cel putin nu in bine. Mai rare cazurile.
  Nu mi se pare insa nici imposibil.
  Asa e, ori de cate ori ai trecut “peste”, repeti greseala.
  NOBODY IS PERFECT!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: