tu

M-a panicat gândul că nu ai putea fi tu. Am înțeles că vreau să rămân toată viața lângă tine în momentul în care mi-a venit în minte ideea de a avea invitațiile pentru nuntă altfel, în stilul tău, în stilul nostru. Acel tip de invitații pe care să scrie “de pe 13 iunie o angajez cu normă întreagă” sau “de pe 13 iunie îl bag sub papuc”. Mi-am dat seama că numai tu poți veni și accepta o astfel de idee- de a râde de mine și de a te ironiza pe tine. M-am panicat când am înțeles că un alt bărbat nu ar avea pic de umor și nu ar accepta acele invitații, și toate cuvintele de alint pe care ni le spunem ar fi interpretate ca jigniri. Un altul nu ar fi ca tine, un altul nu ar fi tu….

M-am panicat când mi-a trecut prin cap gândul că o zi oarecare ar putea fi începutul unei vieți în care să primesc regulat buchete de flori. Nu de la tine pentru că tu nu ești un om al regulilor și al gesturilor romantice, tu ești un om pragmatic Nu vreau să dau cele două-trei ghivece de flori, cumpărate spontan pe toți trandafirii roșii și impari din lume. Nu vreau să înlocuiesc cu nimic surprizele și cadourile pe care mi le faci în acele zile de deprimare în care nu mai sărbătorim nimic.

Am acceptat și au început să-mi placă toate acele surprize și cadouri de care am parte după o zi sau după o săptămână de la ziua mea ori de la Crăciun. Datorită ție îmi place să merg la munte nu de Crăciun ori de revelion ci în luna februarie. Mă surprinzi cu fiecare gest care nu te caracterizează dar care știi că mie îmi aduce un zâmbet larg pe față.

Te iubesc pentru fiecare lucru pe care nu îl faci la timpul lui, pentru fiecare vorbă frumoasă cu care mă surpinzi, cu atât mai mult cu cât tu nu ești un om al cuvintelor spuse siropos ori al gesturilor desprinse din romanele de dragoste. Tu faci totul într-un fel aparte, în acel stil inconfundabil care te definește iar pe mine mă cucerește chiar și acum. Datorită ție am învățat că nu toate gesturile de iubire pe care le vedeam la alții pot exprima iubirea. Așa cum am învățat că nu există “toate la timpul lor” ci timpul potriviti este cel care mie îmi aduce bucurie.

 

12 thoughts on “tu

  1. O primavara frumoasa cu mult soare in suflet si pe cer iti doresc. La multi ani cu bucurii, veselie, iubire si multa fericire. Anotimpul renasterii a sosit, profita din plin de el. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: