Atotștiutoarele

Nu aveți impresia că vânzătoarele le știu pe toate? Nu este femeie din spatele tejghelii care să nu fi încercat și ea crema exfoliantă pe care o vinde, care să nu aibă și ea acasă detergent de care tocmai ai cumpărat ori care să nu-și fi cumpărat un pulover identic cu al tău. Cică te poți baza pe ea deoarece știe că materialul nu se scămoșează, că fructele sunt foarte dulci ori că deodorantul chiar ține 3 zile.

Pe voi vă convinge experiența personală a vânzătoarelor? Eu, la început, le-am crezut dar cu timpul am observat că prea toate vânzătoarele le-au încercat pe toate 🙂

 

16 thoughts on “Atotștiutoarele

 1. Prefer magazinele mari, unde pot sa testez produl, sa vad cum miroase (chiar si detergentul si balsamul de rufe), sa pipai produsul si sa-i citesc eticheta sau prospectul.;)

 2. Daca ma duc in “Cartier” ma duc doar la magazinele unde o cunosc pe “tanti de la casa”. Si asa evit problemele. Ma inteleg bine cu toata lumea si astfel aflu daca branza e proaspata, daca detergentul e sau nu o prostie si tot asa:D.

 3. Eee, nu numai la magazine. Mai sunt cucoane care ce ştiu ele este să facă un minim din ceva, dar pe lângă sunt literaţi (te contrazic îngrozitor de echivalenţa anumitor cuvinte din două limbi), sunt medici: sigur nu ai aia, ai cealaltă, şi tot aşa. Alea măcar încearcă să facă vânzare, astea încearcă să te calce pe bătături.

  1. Bineînțeles! Vânzătoarea tocmai de asta vine cu părerile personale, în speranța că-l va face pe cumpărător să-i accepte gusturile ori să-i arate cât de bun este acel produs.

 4. In magazinele cu cosmetice le mai ascult, pentru ca au mai incercat testere, e mai plauzibil oricum. Insa in restul, si mai ales magazinele cu haine, prefer sa iau doar dupa capul meu, daca nu am venit cu nimeni dupa mine. Ele mereu o sa iti zica ca haina iti sta perfect, indiferent cat de prost iti vine.

  1. Asta cu hainele mă enervează și pe mine. Indiferent că-ți vine sau nu, că-ți stă bine ori nu, vânzătoarele mereu trebuie să scoată în evidență cât de bine te prinde rochia ori puloverul.
   La cosmetice, uneori cer chiar eu sfaturi pentru că știu că sunt cam paralelă cu tot ce înseamnă pudre, farduri, socoteli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: