Bucurați-vă de prieteni!

Oamenii cu prieteni ar trebui să fie cei mai fericiți. Cum ai putea să fii altfel când cei pe care ți-i numești prieteni adevărați suferă odată cu tine, se interesează de viața ta și vor să-ți fie bine? Când ai prieteni, e ca și cum te-ai dedubla și ai ține la tine de două ori mai mult. E ca și cum te-ai lăsa pe tine de  rezervă să ai grijă… tot de tine atunci când tu te urăști ori nu ai chef de persoana ta.

Cum să nu le fii recunoscător atunci când după o pierdere sau un eșec, tu vrei să te închizi în aceeași cameră cu suferința ta, dar prietenii trag de tine să te salveze de singurătate și depresie, te scot la film, îți fac cunoștință cu oameni noi, te târâie după ei la ptreceri, ascultă povestea suferinței tale până ți se vindecă sufletul.

Am prieteni care știu cum arată doar din fotografiile de pe Facebook, cel mult. Nu am stat niciodată de vorbă la o cafea, nu am ieșit niciodată în oraș, dar cu toate acestea îi numesc prieteni adevărați pentru că prezența lor în viața mea mă face fericită și știu că mă pot baza pe ei, oricând. Aceștia sunt oameni pe aceeași lungime de undă cu sufletul meu, cu aceștia nu trebuie să schimb multe vorbe, nu trebuie să știu câți ani au ori ce mașină conduc. Și chiar dacă avem vieți paralele, chiar dacă fiecare locuiește în alt oraș, îi simt lângă mine.

17 thoughts on “Bucurați-vă de prieteni!

 1. prieten este acela care stie si are rabdare sa te asculte… asta este cel mai mare ajutor pe care ti-l poate da un prieten. .. cand esti mic, cel mai bun prieten iti este ursuletul de plus, caruia ii spui tot ce ai pe suflet, inchis in camera ta 🙂

  1. Ooo, da! Mare dreptate ai: un prieten adevărat este acela care are răbdare să te asculte. Mă simt abandonată și dezamăgită când un prieten mă repede ori nu are răbdare să mă asculte. Prefer în astfel de situații să nu mai vorbesc despre ceea ce mă roade.

 2. Eu i-as numi mai degraba amici. Prietenia, dupa parerea mea, inseamna mult mai mult. Prietenii, cu adevarat prieteni, cred ca se pot numara pe degete. Un singur prieten sa ai in viata si esti castigat… dar da, si amicitiile conteaza. Mult.

  1. Eu le spun prieteni tuturor celor care se gândesc la mine și îmi poartă de grijă. Adevărul e că nu am mulți prieteni dintr-ăștia.
   Iar amicii pentru mine sunt cei cu care mai ies din când în când la o plimbare, cu care, la fel de rar schimb o vorbă, dar fără a depăși anumite limite.

 3. si eu sunt de parere ca prietenii adevarati sunt putini, dar ei cantaresc enorm. 🙂 Prieteniile adevarate trebuie pertuite, si da, ele nu au nevoie musai de intalniri dese sau de politeturi de complezenta. prieteniile adevarate au puteri miraculoase. Si, DA, trebuie sa ne bucuram ca avem astfel de oameni in viata noastra.
  Foarte frumos te-ai exprimat! Si bine!

  1. Exact, nici eu nu cred în politețurile alea de complezență când vine vorba de o prietenie adevărată. Cu un prieten trebuie să fii deschis, să-l critici dacă e nevoie, să glumești pe seama lui, fără ca acesta să se supere.
   Mulțumesc pentru aprecieri 🙂

 4. de vreo 7 zile mă uit la telefon, la numărul tău din el, şi mă întreb… s-o sun, să n-o sun?
  mie-mi plac prietenii mei, chiar dacă nu-i sun, dar arunc acum buzduganul şi-ţi spun: diseară, aşteaptă-te la o chemare. dacă eşti ocupată, te iert, dacă nu, 3 minute măcar … bine? 🙂

 5. Ai fost și vei rămâne prietenul meu 🙂
  Chiar ne este dor de tine, sper să ne mai vedem 🙂

 6. Prietenia este floarea care nu isi pierde mirosul niciodata .(Angela Peschir )
  Prietenul adevarat este un cadou de la Tatal ceresc .(Angela P.)
  Prietenul adevarat este legat cu inima de tine si el ramane un sprijin tare in orice imprejurare .A.P.

 7. ne om vedea….poate la vara…..daca nu o sa va duceti la mare :)…….daca nu…..cine stie, uita-te atent la persoanele de pe strada….una dintre ele s-ar putea sa fiu eu…..un necunoscut ce nu v-a uitat….pupici la ambii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: