M-am cules de pe drumuri

Când am plecat în vacanță, nici nu vroiam să mă mai uit în urmă. Era perfect dacă încuiam ușa pe dinafară, fără să mă mai gândesc la camera în care dorm, la orașul care începea să mă sufoce ori la vecinii care deveneau prea agasanți. Cum ar fi dacă aș fi putut lua cu mine în vacanță tot confortul și tot ce am nevoie de acasă? Nu zic că nu mi-ar fi plăcut să am laptopul și internetul cu mine, ori mâncărica gătită, patul de acasă ori tot dulapul cu haine. Ar fi fost frumos să am parte de ele în camerele necunoscute în care am stat, pe plajă ori când am dormit prin paturi străine, însă mă gândesc că nu aș mai fi tânjit atât de mult după tot ce am lăsat acasă- cu cât zilele de leneveală se apropiau de sfârșit.

Am revenit la tot ce îmi era cunoscut și drag. M-am lăfăit în patul meu căruia îi cunosc fiecare centimentru, am făcut o baie lungă în cada mea și am privit orașul care mă aștepta de la fereastra care îmi este atât de familiară. Trebuia să plec pentru a iubi din nou ceea ce am și de care începusem să mă plictisesc. Am revenit la blog iar bucuria a fost și mai mare când am văzut că ați continuat să treceți pe aici, în ciuda faptului că vreo trei săptămâni a fost slobod și fără stăpân. Vă mulțumesc!

De aici știu ce va urma. Partea asta îmi este atât de cunoscută și (re)trăită de nu știu câte ori: mă voi obișnui cu tot ce-mi lipsea și voi începe să tânjesc după mare, după leneveală, după paturi străine și arome fine de vară. Dar până la vara următoare aștept cu nerădbare zilele galbene și senine de toamnă…

Să aveți concedii minunate vă zic, iar dacă s-au dus deja, să păstrați aceleași trăiri din zilele de leneveală!

9 thoughts on “M-am cules de pe drumuri

 1. Bine ai revenit!
  Astept sa ne povwestesti cum a fost, ce-ai vazut si ce-ai trait pe unde ai umblat :)… eu tot te invit la mare, pe la inceputul lunii septembrie, atunci cand mai dau si eu o fuga 😉
  Imi place tema asta noua 🙂

 2. Vă mulțumesc pentru urări!
  Am să revin cu impresii despre locurile și oamenii vizitati + ceva poze 🙂

  1. Și ce repede s-a dus 🙁
   Mă consolez că în curând vine toamna și nu va mai fi așa cald și atmosfera asta de moleșeală și totul adormit.

 3. Bine ai revenit…si bine te-am gasit! 🙂
  Vacantele noastre se apropie de sfarsit, vine toamna, motiv de bucurie sau tristete?

  1. Bun venit pe blogul meu 🙂
   Îmi place toamna aia călduță și galbenă, cu dimineți răcoroase dar zilele prea multe de ploaie mă deprimă; așa că în mare, aș spune că e motiv de bucurie, mai ales că acum afară și în casă este destul de cald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: