Albastru şi fericire

O mare și-un munte despărțite de o căsuță mică și veselă. A mea! O căsuță ca un par între cer și pământ, cu pereți de piatră rece și ferestre mari care dau spre mare. Nu am văzut niciodată portocali înfloriți dar mi-aș dori ca ușa grea, de lemn a casei să fie străjuită de portocali pitici. În față o mare albastră și sarată, în spate o grădină colorată.

Florile galbene, albastre și roșii să pară ca niște străjeri devotați care își pleacă capetele ori de câte ori trec pe aleea de piatră albă ce pare că se ridică din mare și ajunge până la pragul casei.

Și când las dogoarea soarelui mării și mireasma portocalilor cerului, trec de pragul de piatră albă în căminul răcoros unde miroase a albastru și lemn. Îmi fac un ceai în timp ce gândurile mele mă părăsesc și simt cum trec de fereasta deschisă, de grădina cu flori și portocali, până se fac una cu briza ce urcă dinspre mare la mine în bucătărie.

De pe banca din fața casei  scrutez la fiecare apus orizontul de foc contopit cu marea de apă, în așteptarea marinarului rătăcit. Sunt doar eu dar nu mă plâng. Îmi alung singurătatea cu cărți vechi și rețete de prăjituri pe care le încerc pe cățeii mei.

Aș iubi zilele toride de vară care se încheie cu furtuni zgomotoase și luminate de fulgere albastre așa cum aș iubi toate diminețile calde cu miros de fericire și sărat.  Aș iubi și iernile și toamnele și verile și primăverile care îmi înfloresc la geam.

Când mă satur de marea înghețată o să îmi lipesc pe pereții albaștri ai dormitorului poze cu portocalii înfloriți și cu marea caldă și verde. O să le privesc din fața șemineului și o să mă imaginez pe plajă…O să visez cu ochii închiși la vară și plaja cu nisip fierbinte, așa cum visez și acum la o căsuță de piatră, pe o buză de munte și o mare în vale. O mare și-un munte despărțite de o căsuță mică și veselă. A mea!

 

 

7 thoughts on “Albastru şi fericire

  1. Este acel loc fericit pe care fiecare dintre noi il are, nu e asa? Locul meu fericit e la mare. Nu intr-o casa, nu in valuri, pentru ca nu stiu sa inot, ci plimbandu-ma la mal, lasand valurile sa imi mangaie picioarele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: