Tot despre ei

Vorbeam de românii care le știu pe toate. Mai există o categorie de oameni atotștiutori, dar aceștia nu devin vedete la televizor ci în familie ori în grupul de prieteni. Sunt acei bărbați, în general, care nu au nevoie de nici un manual de instrucțiuni, de nici o părere venită din exterior (mai ales de la o femeie) și bineînțeles că acești bărbați nu trebuie contraziși niciodată. Dar absolut niciodată! Se știe că ei dețin adevărul suprem iar dacă se întâmplă ca să greșească vreodată, evident că nu ei sunt de vină, de vină e soarta sau pisica neagră care le-a tăiat de dimineață calea.

Bărbatul care le știe pe toate va monta întotdeauna mașina de spălat fără ca măcar să scoată cărticica cu instrucțiuni din folie. Păi cum altfel? De când primul mascul din familia sa a scos primul răcnet nu s-a pomenit ca dulapurile, mașinile de spălat ori prizele să fie montate după niște instrucțiune date de o bucată de hârtie. Nu s-a inventat manual de utilizare mai sigur decât mâinile și mintea lui dibace.

Și uite așa, masculul se uită la piulețele și la șuruburile dulapului ca la un puzzle extrem de facil de rezolvat. După minute bune de încercări eșuate de a asambla ceva care să semene măcar cu un raft, încearcă și femeia să-i ofere o mână de ajutor. “Dragul meu, cred că ar fi mai bine să vezi ce scrie în cărticica aia. Au trecut trei ore, știu că mai ai timp dar nu mai am eu loc de toate hainele care așteaptă să fie puse în dulap.” Maaaare greșeală să întrerupi un bărbat din procesul creației (fie și a unui dulap). Din cauza ta nu poate el să găsească șuruburile și piulețele potrivite, din cauza ta a pierdut trei ore încercând să-și dea seama care e ușa dulapului și care e plafonul raftului. Dacă nu-l cicăleai tu, dulapul era în picioare demult! Și totul se termină cu “dă naibii să văd ce scrie în hârțoaga aia că cu tine nu pot face nimic!

Acum toată lumea e fericită. Femeia răsuflă ușurată că a scăpat de muntele de haine împrăștiat în toată casa iar bărbatul își privește cu mândrie opera. Încă o muncă de bărbat dusă la bun sfârșit de iscusința masculului. Bineînțeles că efortul trebuie răsplătit cu o bere rece!

 

sursa foto

 

11 thoughts on “Tot despre ei

 1. groaznic este că niciunul nu îndrăzneşte să spună altuia că nu se face aşa… între bărbaţi. iar femeile se mulţumesc că nu iau o scatoalcă, nu mai au pretenţii la altceva.
  ce să mai, cei mai buni sunt bărbaţii, mai ales când se apucă de ceea ce nu ştiu şi nu se mai opresc!… 🙂

  1. Ce ne-am face fără aceste genii ale piulițelor și cablurilor :))? Nu am mai avea pe cine ridica în slăvi și nici ei cui se lăuda.

 2. Haha, parca ai fi vorbit de tata. Asa facea si el in tinerete. Acum s-a obisnuit ca mama are dreptate si citeste singur instructiunile, ca sa “nu te aud ca imi spui iar sa le citesc. na, le`am citit. stiam si eu asta .”

 3. cu ani in urma, cnd eu si sotul meu eram studenti si locuiam in camin, a trebuit sa, intr-o seara, sa puna o rezistenta pe o piatra de bca, ca sa pot face macare(nu stiu daca stii tu cum se faceau reseurile prin camin)… am fost la cumparaturi, am luat cele necesare de mancare si rezistenta sa facem reseul, ca se arsese cealalta… l-am lasat pe el sa puna rezistenta, pentru ca si-a exprimat dorinta, iar eu m-am dus in vizita la colegele de palier(eram in camin studentesc)… a trecut o ora, asteptand sa ma cheme sa ma apuc de facut mancare, dar nu aparea, asa ca m-am dus in camera, cu teama ca sa nu se fi curentat(era o treaba de 5 min, dar trecuse o ora)… nu se intamplase numic, nici el nu se curentase, nici rezistenta nu era pusa… sta, privind in gol, la piatra de bca, cu siguranta in mana… avea o dilema: cum sa intinda rezistenta aia de 25 cm, pe serpentinele pietrei?… asa ca am luat eu “taurul de coarne”, am luat o ata, am masurat serpentinele cu ata, am intins rezistenta cat ata, apoi am asezat-o pe piatra de bca :)… deaia e bine sa stii sa faci de-toate 😉
  http://carmensima.ro/2011/05/26/e-bine-sa-stii/

  1. Eu credeam că a chemat ajutoare vreo 10 colegi și la un pahar de vin sau bere puneam reșeul la cale. Bineînțeles că și eu, după 5 minute, tot la ceva nasol m-aș fi gândit.

 4. Si mie imi place tema ta… am tot cautat ceva de vara, mi-ar fi placut ceva cu maci sau cu scoici, dar n-am gasit si ma si plictisisem de atata cautat, iar unele nu se deschideau, altele erau cu bani 🙁
  Am ramas la varianta de acum, dar nu stiu pana cand… sunt intr-o perioada schimbatoare 🙂

 5. :)) cand m-am mutat cu prietenul meu in casa noua,a vrut sa arunce sifonierul pe motiv ca dezasamblat,nu mai merge refacut in veci…
  S-a mosmontit el vreo ora,dupa care a dat cu ciocanul de parchet si a zis ca il desface si il arunca.(era la stadiul de patrat,mai trebuiau montate spatele si usile) Bineinteles ca ce ziceam eu nu era bine…
  A doua zi l-a gasit montat tot…:))

  1. Ai îndrăznit să-l contrazici :))??
   Și văzând că te pricepi, nu te punea pe tine la astfel de treburi?

 6. Nu ma punea,bine..cu el am invatat sa tund gazonul cu masina de tuns iarba,sa tai lemne,sa car lemne,sa construim,etc :))
  Am fost buna la casa omului.

 7. Orice tolomac stie ca reparatiile se fac numai dupa ce prietena sau sotia te-a cicalit vreo 2 saptamani la cap, intr-o buna zi cand tu mascul feroce te saturi de cicaleala si chemi cel putin 2 prieteni cu 10 beri ca sa faceti lucrarea. Bineinteles ca pe la jumatatea celor 10 beri iti dai seama ca nu ai toate sculele de care ai nevoie si pana la urma lasi lucrarea balta si terminati berile ca doar si maine e o zi pentru “mesterit”.. si pentru alte beri, normal…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: