Și-mi mai pun o dorință…

Astăzi fac 28 de ani. Doar 2 din față mă mai face să mă amăgesc că încă nu am 30.  Nu știu să mă simt și să mă port ca la aproape 30 de ani. Mamă, sigur m-ai născut în 1983? Pentru că eu nu mă simt de 28 de ani și sunt tare confuză pentru că sufletul mi-l simt mai tânăr cu câțiva ani, eu mă port ca și cum aș fi mai tânără cu câțiva ani, însă buletinul ține să-mi amintească zilnic că mai e puțin și ajung la 30.

La 18 ani nu mă vedeam așa peste 10 ani. Eram sigură că voi preda pe undeva, că voi fi căsătorită și în mod sigur că voi avea cel puțin un copil. Nimic din ce mi-am imaginat nu am trăit. Nu știu dacă erau vise ori pur și simplu așa vedeam eu traseul vieții mele, influențată fiind în mod sigur de modelul parental.

Nu am viața unei femei de 28 de ani. Cei din jurul meu se așteaptă să mă port ca un om de 28 de ani. Mama mea așteaptă nepoți, bunica așteaptă nuntă, toată lumea așteaptă ceva și vrea ceva de la mine. Dar eu ce vreau?

M-am năcut la 7 luni și ar fi trebuit să fiu cu un pas în fața celorlați de vârsta mea însă eu mă simt cu vreo 4 ani în spatele lor. La 23 de ani, când cei mai mulți terminau studiile și-și căutau un job, eu abia începeam o facultate. La 25 de ani când multe dintre prietenele mele făceau  nunta, părinții mei îl cunoșteam personal pe cel cu care am o relație de câțiva ani. La 27 de ani mă jucam cu copiii prietenilor și nu mă simțeam pregătită pentru ai mei.

Ieri îmi puneam agrafe cu floricele în păr, mă uitam la desene animate și-l așteptam pe Moș Crăciun. Și astăzi fac la fel! Și astăzi mai port tricouri colorate, mă bat cu zăpadă, mă bucur să culeg flori și-mi pun o dorință când suflu într-o păpădie. Aș fi renunța la toate astea doar de dragul celorlalți, aș fi făcut nuntă și copii de dragul lor, însă eu nu asta aș fi vrut.

Astăzi fac 28 de ani și mă întreb dacă nu cumva e timpul să fiu cum vor ceilalți….

Later edit: Una peste alta, mi-am aduc aminte de-o vorbă a Elenei D care-mi spunea, într-un comentariu, că fiecare are propriul său drum în viață și nu trebuie să ne comparăm cu alții. Una peste alta, cred că ar trebui să fiu mai recunoscătoare pentru faptul că sunt oameni care mă iubesc, că în fiecare am numărul celor care îmi urează “la mulți ani!” este tot mai mare față de anul anterior. Celor care v-am cunoscut anul acesta, vă mulțumesc anticipat pentru urările de bine și mă bucur  că v-am descoperit!

 

sursa foto

18 thoughts on “Și-mi mai pun o dorință…

 1. La multi ani! Sper sa ai o zi superba!
  Si eu ma simt mai tanara decat sunt, parca de la 17, 18 ani nu am mai vrut sa recunosc trecerea timpului. Nu ma simt de 24 de ani, nu consider ca sunt suficient de matura. Si ca si tine, credeam ca viitorul va fi mult mai diferit. Asta e.
  Felicitari pentru noul domeniu!

 2. la multi ani iubita mea! eu iti doresc sa fii din ce in ce mai buna, din ce in ce mai frumoasa si sa fii iubita:)

  dar iti doresc de asemeni si greseli pe care sa le faci sa ai de unde sa inveti sa fii mai buna:)

  te pupacesc, la multi ani!

 3. LA MULTI ANI!!!
  Sa stii ca si eu am aceeasi problema, cu vasta si cu restul…iar eu am implinit 29 de ani!!!
  Sa nu te schimbi, sa ramai asa cum esti tu! Hugs!

 4. Vă mulțumesc pentru urările frumoase dar și pentru sfaturi! De când am reînceput să scriu pe blog, am cunoscut o mulțime de oameni buni care au făcut din ziua de ieri cea mai frumosă zi de naștere. E ciudat cum pot niște oameni pe care nu i-ai văzut niciodată să-ți încălzească atât de mult sufletul!

 5. am foarte multe să-ţi spun. primul lucru este că atunci când am început să scriu ai fost cea mai mare revelaţie a mea. şi mi-a plăcut atât de mult cum scrii încât intram pe net şi la prieteni acasă poate-poate mai descopăr că ai scris ceva. mi-eşti foarte dragă, prin ceea ce simţi şi pentru modul cum scrii. am impresia că eşti parte din mine, dacă nu chiar eu; mă rog, un eu mai tânăr cu 11 ani.
  şi acum trec la faza cu aniversarea. tu nu te simţi de 28. eu nu ma simt de 39, în curând. şi nu m-ar deranja asta, dacă toţi cei din jurul meu, care-mi ştiu statutul nu mi-ar zice: fată, tu nu te mai maturizezi? pentru că ceilalţi n-au nicio aşteptare de la mine, considerându-mă exact cum mă cred şi eu cu mult mai tânără.
  oamenii vor să te porţi într-un anume fel la anumită vârstă pentru că ei se poartă conform tiparelor, dar eu nu cred în tipare pentru că, dacă milităm împotriva clonelor, de ce vrem să ne clonăm programul de viaţă?
  eu şi acum port tricouri cu animăluţe din desene animate, mă dau în leagăn cu copiii şi mă simt sora lor mai mare.
  e mai bine aşa. prefer să fiu copilul din mine decât băbătia din ochii celorlalţi. dacă alţii au inima bătrână nu trebuie să-ţi faci operaţie de îmbătrânire pentru inima ta, doar ca să fii în pas cu ei – mai bine să se străduiască ei să vadă frumuseţea unei vieţi copilăroase mereu…
  şi-acum ultimul aspect (de fapt, aş fi vrut să spun mai multe, dar cred că nu e politicos să scriu mai mult decât tine!) felicitări pentru noua căsuţă. cum sunt catastrofă la abonare pe alte domenii, mi-e teamă că nu te voi mai putea avea zilnic în căsuţa de mail şi asta doare. dar mă voi strădui. merită, adică meriţi. încă o dată, la mulţi ani aşa cum îţi plac ţie, nu cum dictează lumea.

  1. Cuvintele tale sunt foarte frumoase și nu știu dacă merit atâta apreciere 🙂
   Tot mesajul tău referitor la post ar merita să fie citat despre tinerețe. Îmi place la nebunie partea asta
   “prefer să fiu copilul din mine decât băbătia din ochii celorlalţi. dacă alţii au inima bătrână nu trebuie să-ţi faci operaţie de îmbătrânire pentru inima ta, doar ca să fii în pas cu ei – mai bine să se străduiască ei să vadă frumuseţea unei vieţi copilăroase mereu…”
   Vă mulțumesc și ție și Ellei și Mihaelei pentru faptul că-mi arătați că nu sunt singura persoană…puțin mai copilăroasă pentru vârsta ei,
   Cât despre abonare, poți să o faci completând cu adresa ta de email căsuța de la “Dacă vrei să primești pe e-mail cele mai recente posturi”.

 6. La mulţi ani Mâzgălica!
  Să fii sănătoasă şi să te bucuri de viaţă!…restul e can can!
  PS: Felicitări pentru noua ta căsuţa! A meritat!

 7. La multi ani!!!!
  Nu, draga de tine, nu e nicicand timpul sa fii cum vor ceilalti. E mereu timpul sa fii cum simti tu ca vrei, ca poti, ca e bine pentru tine!!!

  Si… 30 de ani e o varsta ca oricare alta, nu te speria de ea… :)) Ca vine, e inevitabil… dar nu merita sa-ti bati capul din cauza ei… mai important e sa te simti tu bine cu tine, indiferent ca-l ai pe 2 la inceputul varstei sau pe 3, 4…
  La multi ani, toate cele bune!

 8. La mulți ani și de la mine, cu toată întârzierea. Acum am recuperat și eu câteva zile, am găsit și locul nou (sau…vechi?) așa că am intrat să-ți urez și eu să fii mereu așa cum ești acum: tânără, plină de viață, înțeleaptă.
  Pupici

 9. Draga mea. Eu am 25 şi-s căsătorită la casa mea. Dacă însă mă întreba cineva la 18 ani cum mă imaginez la 25, aş fi spus că voi fi departe, pe meleaguri străine, trăind o viaţă de celibatară şi axându-mă pe carieră. Slavă Domnului am întâlnit un om care îmi înţelege nevoia de ascensiune şi de învăţare continuă, mă susţine în planurile actuale. E mai uşor, şi n-aş mai da ce am acum să plec departe. Desigur, anumite ţeluri nu s-au schimbat, dar acum suntem 2 şi e mai bine aşa.
  Ce vreau eu să spun e că uneori ce aşteptare au ceilalţi de la noi nu e neapărat soarta noastră. Şi nici măcar planurile noastre de cu ani în urmă nu sunt mereu un ghid. Viaţa e aşa cum o faci şi 28 ani nu înseamnă 88. Eşti tânără, eşti frumoasă, eşti deosebită. De aceea eu îţi doresc tot ce-i mai bun şi mai frumos, să-ţi construieşti viaţa aşa cum crezi TU de cuviinţă. Te îmbrăţişez!

 10. Am aproape strigat după ce a citit acest lucru.Povestea vietii mele este aproape identic cu al tau, cu puţine excepţii aici şi acolo. Sunt, de asemenea, 28 şi, de asemenea, eu simt că ceea ce fac acum, alţii s-au terminat de ani mai devreme. Dar, speranţa este cel mai important lucru pentru a avea în viaţă şi ştiu că lucrurile se vor schimba şi vor schimba în bine. Mai incearca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: