Când primești mai mult decât te aștepți

Îmi spunea cineva că nu am să fac mare brânză cu blogul, nici bani, nici faimă. Nu m-au descumpănit vorbele acelei persoane pentru că nu ăsta a fost scopul meu când m-am apucat să pun primul rând în primul post. Inițial am vrut să scriu și atât, pentru că scrisul îmi aduce bucurii mai mari decât faima. Nu vreau și nici nu am vrut faimă, prefer să am câțiva cititori fideli cu inima și mintea deschise.

În ultima vreme, bucuria pe care mi-o aduce prefacerea gândurilor în forma concretă a cuvintelor a fost dublată de una și mai mare care a venit fix când mă simțeam mai deznădăjduită și fără importanță. Anul acesta de ziua mea am primit cele mai multe urări, multe venite de la oameni pe care nu-i cunosc decât de pe blog. Am simțit sinceritatea din sufletul vostru transpusă în urările de bine și un “la mulți ani!” a devenit mult mai mult decât trei cuvinte.

Și am mai primit ceva de ziua mea:

Am fost învățată că nu se poate ca cineva să-ți ofere ceva gratis, mai ales cineva care nu te cunoaște. Trebuie să dorească ceva în schimbul acelui lucru, să se gândească sau să spună “și  mie ce-mi iese  la faza asta?” Nu am cunoscut mulți oameni care să-mi dăruiască ceva, fără ca între noi să existe o relație mai veche și să ne fi întâlnit de câteva ori. Poate că în viața mea au fost mai mulți astfel de oameni, însă acum îmi vine minte un călător dintr-un oarecare tren, care mi-a dat toată revista lui de  integrame  abia începută, fără să-mi ceară nimic la schimb.

Zilele astea am avut norocul să mai cunosc un om care mi-a infirmat gândul de mai sus. Acel om nu mă cunoște personal,  nu m-a văzut niciodată și cu toate astea vrea să-mi dăruiască ceva. E minunat gândul că există cineva care ține la tine chiar dacă nu știe cum arăți, ce faci, unde trăiești, cum trăiești ori care-și sunt prietenii. E minunat să nu te frământe gândul că ai o datorie față de acel om pentru acel ceva dăruit, ca atunci când un cunoscut îți vine la nuntă iar tu te simți dator să mergi la nunta lui, nu neaparat din plăcere ci mai mult din obligație. Atunci când primești un astfel de cadou, nu primești doar un lucru material ci și o parte din inima, din iubirea și bunătatea celui care ți-l face. Mulțumesc omului care dorește să-mi dăruiască ceva fără să aștepte altceva la schimb!

3 thoughts on “Când primești mai mult decât te aștepți

  1. Uite altul de genul ăsta: eu!
    Primeşte de la mine imagini ale unor fapte trăite şi văzute de mine!
    Hei, oameni buni, Mâzgălica ştie să primească ceea ce vreţi voi să-i dăruiţi! Şi nu e chiar uşor să faci asta, să te bucuri din toată inima fără să fii stânjenit de sentimentul că dacă ai primit trebuie să dai înapoi! Aşa-i că aţi încercat şi nu e uşor? La fel cum nu e uşor să dai fără să te gândeşti că vei primi ceva în schimb… dar uite că se poate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: