Nu vă neglijaţi sănătatea!

Boala şi moartea nu ne întreabă dacă suntem tineri, dacă avem copii de crescut, dacă abia începem să dibuim viaţa sau dacă avem de terminat atâtea lucruri începute. Îţi aminteşti de toate astea abia când cineva tânăr moare. Nu ştii cum să defineşti sentimentele care năvălesc peste tine toate odată la aflarea unei astfel de veşti. Îţi vine să tragi la răspundere pe cineva, de cele mai multe ori pe Dumnezeu, să baţi pe cineva dar mai ales te întrebi retoric “de ce?” De ce o fată la fel de tânără ca mine a fost înfrântă de boală? A avut tot ce-i trebuia ca să se ia la trântă cu boala necruţătoare, însă rahatul ăsta de cancer e mult mai puternic decât dorinţa de a trăi.

Boala şi  moartea nu ne aleg. Nu aşteptaţi să ajungeţi la 60 de ani ca să vă gândiţi la posibilitatea morţii din cauza unei boli. Faptul că suntem tineri nu ne menajează de suferinţe grave şi nici nu ne face imuni în faţa cancerului, a TBC-ului, SIDA, leucemiei sau mai ştiu eu ce . Tinerii nu fac doar răceli uşoare, nu au doar simple dureri de cap cauzate de prea mult învăţat, stres ori nopţi pierdute. Tinerii pot avea mai mult decât atât, se pot îmbolnăvi grav şi subit, aşa că nu vă neglijaţi sănătatea!

Mergeţi la control dacă simţiţi că vreo rotiţă a maşinăriei ăsteia, numită organism nu funcţionează cum trebuie. Lăsaţi prostiile de genul “eu sunt tânăr(ă) nu se poate să am cancer”, “cancer fac numai oamenii bătrâni ori cei care duc o viaţă dezechilibrată..” Să ştiţi că nu e aşa. Cancer fac şi copiii de 7 ani şi bărbaţii tineri. Cancer fac şi fetele de 27 de ani şi cu toată dorinţa de a trăi, cu tot optimismul de care poate da dovadă un om cu o astfel de boală se văd nevoite să capituleze în faţa bolii, închizând ochii cu regret şi odată cu ei toate dorinţele şi speranţele de viaţă, pentru veşnicie. Odihneşte-te în pace, fată frumoasă şi tânără!

One thought on “Nu vă neglijaţi sănătatea!

  1. Stiu ce inseamna cancerul si cum se manifesta, atunci cand nu este depistat la timp. am avut caz in familie, sora mamei mele, care a descoperit prea tarziu… a lasat in urma doi copii frumosi, exact cand aveau mai multa nevoie de ea, fata de 14 ani, intra la liceu si trebuia sa dea examene de limba straina, iar baiatul, 12 ani, trecea clasa a VI a… acum sunt mari, fata e studenta, baiatul clasa a XI a, dar le-a fost foarte greu sa creasca fara mama, chiar daca tata le-a fost aproape. De aceea, pentru fiecare durere merg la medic cu copilul, chiar daca el zice ca nu are nimic, mai bine sa-mi confirme medicul… Pentru femei am un singur sfat: mergeti la ginecolog si faceti testul Babes-Papanicolau si examenul sanilor, macar o data pe an!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: