Tot despre inceputuri

Inceputurile…intotdeauna am vrut sa fie perfecte. Atat de pline de sperante si promisiuni…

Cand incepeam un caiet nou, aveam grija sa scriu cat mai frumos si fara greseli, daca ma apucam de tricotat un fular, stricam primele randuri lucrate pana credeam eu ca gasesc inceputul cel mai potrivit. Prima zi de scoala, prima zi de serviciu, prima zi din saptamana, toate am vrut sa fie perfecte deoarece aceasta perfectiune imi promitea intr-un fel o desfasurare a evenimentelor la fel de buna. Stiam ca dincolo de inceputuri ma asteaptau lucruri la fel de bune iar daca acestea se incapatanau sa nu fie asa, nu-mi pierdeam speranta. Sau mai bine zis, dupa furtuna trebuia sa apara si soarele. Pana si unele inceputuri ale posturilor de pe blog sunt create si sterse imediat, pana il gasesc pe cel potrivit.

Am mania inceputurilor perfecte, am impresia ca de un inceput bun depinde desfasurarea evenimentelor initiate. Din pacate nu putem aplica intotdeauna metoda de a sterge inceputurile proaste de aceea trebuie sa am grija cum incep lucrurile. Uneori nu exista decat un singur inceput, fara posibilitatea de a reveni de unde am plecat. Iar daca nu pot sterge imperfectiunile unui inceput prost, macar le pot corecta pe parcurs, ca in final sa iasa ceva la fel de bun ca altceva cu un inceput perfect.Un lucru inceput prost poate fi incheiat de 1000 de ori mai bine decat a inceput.

Anul acesta voi adopta prima varianta: un inceput bun pentru un final la fel de bun (sau cel putin asta sper). Asa ca prima secunda din acest inceput am vrut sa fie perfecta pentru ca si restul secundelor din acest an sa fie cel putin la fel de bune.

Mi-am schitat planul de bataie pentru 2011 si mi-am imobilizat toate fortele pentru implinirea acestuia. Am sa o iau cu pasi mici, deci obiectivele cele mai marunte vor fi primele care vor prinde contur. Acestea sa reprezinte inceputul perfect de care am nevoie.

Sa fi avut toti parte de un inceput perfect iar daca nu a fost asa, situatia se poate indrepta pe parcurs. Oricum au fost sau vor fi  inceputurile, finalul este mult mai important:) Poate ca un inceput bun nu garanteaza si un final la fel de bun, dar daca nu faci tot posibilul ca lucrurile incepute bine sa se termine la fel, inseamana ca nu ti-ai dorit acel lucru cu adevarat.

7 thoughts on “Tot despre inceputuri

  1. Inca nu mi-am facut planuri pentru anul asta si nici nu-mi fac… simt ca va fi un an bun, poate doar linistit pentru ca de liniste am nevoie… fac o schimbare majora in viata mea, incepand cu luna asta (asta a fost planificat de anul trecut, dar am lasat sa treaca ceva timp sa vad daca se mai poate repara ceva)
    Multa bafta! 🙂

  2. e drept ca daca ceva incepe perfect are mai mari sanse sa se sfarseasca perfect dar totusi mai important e sfarsitul unui lucru decat inceputul lui:)

  3. La multi ani ! Si eu am aceeasi manie, daca o putem numi asa. Imi place ca toate inceputurile sa fie cat se poate de bune, in speranta ca lucrurile vor mairge la fel de bine si in continuare. Stiu ca rupeam mai multe pagini de caiet (spre dispararea mamei) pana mi se parea ca arata asa cum imi doream eu, ba chiar priveam scrisul din mai multe unghiuri, sa vad daca arata bine au ba.

    Si pentru ca iti citesc blogul de ceva vreme, ti-am dat o leapsa care suna cam asa: http://cony-cool.blogspot.com/2011/01/prima-leapsa.html

  4. Pana anu’ asta, nu prea am dat vre o mare importanta inceputurilor… Acu’ am zis sa fie altfel, in sensul bun, si sper din tot sufletul ca anu asta sa-mi aduca mult noroc. Ca am nevoie disperata. Si trebuie sa recunosc ca am avut de data asta, un inceput mai mult decat ok. Citind postul tau, mi-am dat seama ca nu am si eu, ca toata lumea un plan de baiate. Dar pana in week-end, remediez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: