Obsesii muzicale II- Chris Spheeris

Ascultând propunerile voastre, mi-am amintit de o serie de piese numai bune de ascultat când simţi că sângele îţi clocoteşte de furie. Cu muzica lui Chris Spheeris am făcut cunoştinţă acum vreo 10 ani când părinţii ne-au cumpărat primul calculator şi m-am trezit cu melodiile grecului într-un folder. Pe atunci nu aveam internet aşa că le ascultam over and over again, fără a mă plictisi. Cele trei melodii erau: “Electra”, “Culture” şi “Viva”.

Melodia “Dancing With The Muse” am căutat-o multă, multă vreme. Ştiam că e pe fundalul unei reclame la Petrom, parcă. Întrebam în dreapta şi în stânga de ea dar nimeni nu ştia cine cântă şi cum se cheamă melodia. Bine, că nici eu nu ştiam să explic: abia îngânam un pic refrenul şi îi înebuneam pe toţi cu “melodia de la reclama aia cu firul de iarbă care creşte…”

Bineînţeles că am descoperit-o întâmplător şi am rămas surprinsă să văd că melodia e cântată de Chris Spheeris. O vreme mi-am setat-o ca ton de apel dar am dezactivat-o după un timp, nu de alta dar mă gândeam că la un moment dat o să mă satur de ea.

Internetul a devenit mană cerească când vine vorba de muzică, aşa că de pe net luate:

13 thoughts on “Obsesii muzicale II- Chris Spheeris

  1. Mda… de unde scriu nu am acces la youtube, iar aici, bănuiesc, sunt postate tocmai nişte linkuri către acest site, sau oricare ar fi, dar nu se vede/nu se aude nimic. Însă ceea ce m-a făcut să scriu e alineatul al doilea, amintindu-mi de o melodie dintr-un spot publicitar la Orange. Cine cântă? – întreb într-o parte, în alta. Nu ştie nimeni. Şi asta până am sunat chiar lor, la serviciul de deservire a clienţilor. Să vezi mirare! M-au sunat şi mi-au spus.)
    Obsedaţi suntem, aşa e, uneori de muzică.

    1. Înseamnă că erai preocupat rău de melodia aia de ai sunat la Orange :))
      Eu te înţeleg pentru că atunci când îmi intră ceva în cap trebuie să-i găsesc rezolvarea imediat că altfel nu pot să dorm.

  2. daca cumva inca nu cunosti, incearca si Suzanne Ciani, Ray Lynch, Medwyn Goodall, Govi, Patrick O’Hearn, Gandalf, Deuter, Phil Thornton, Richard Burmer, Thierry Fervant … ca sa enumar cativa mai putin cunoscuti … ca de “2002” sigur au auzit si mai putini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: