Narf!

Uneori e mai bine să fii Pinky. Să fii ăla prost care priveşte problemele cu o gândire şi o privire tâmpă, care râde atunci când cade şi care răspunde în cel mai inocent mod la întrebările cele mai serioase. E bine uneori ca cele mai mari griji ale tale să fie clătitele care s-au lipit de tigaie ori creionul care tocmai a rămas fără vârf.

De ce să-ţi baţi capul în fiecare seară cu probleme existenţiale când foarte bine poţi fi fercit cu “problemele” tale. De ce să faci planuri cum să cucereşti lumea când foarte bine poţi fi mulţumit cu bucata ta de cuşcă şi cu rotiţa de hamster? La ce folos sunt calculele kilometrice şi combinarea substanţelor chimice când toată lumea ta se reduce la lucruri simple care pe tine te fac fericit?

Uneori e mai bine să fii nătăfleţ şi sufletist, să plângi la cele mai nesemnificative momente şi să treci fără să le observi pe cele cu adevărat dramatice sau să le tratezi în felul tău nătăfleţ.

13 thoughts on “Narf!

 1. …si de ce sa te gandesti la problemele tarii, de exemplu, daca la ele are cine se gandi, iar tu din asta nu ai nimic? Asa e, iti bati capul cu fel de fel de prostii, lasand lucrurile care te privesc direct undeva pe planul doi, daca nu si mai in umbra.
  Citind primul alineat, insa, mi-am amintit de bravul soldat Svejk, care cam acelas lucru spunea. Chipurile, e mai bine uneori sa te stie lumea de un nebun. Daca ti-a abatut si iti convine pentru fericirea ta sa te intinzi in mijlocul strazii, o faci si nu-ti spune nimeni nimic. Ia incearca sa faci asta, fiind intreg la minte!;)

 2. Inocenta o avem fiecare dintre noi la nastere.Ca pe drumul spre maturitate o inlaturam ca ” nu este cool”… este altceva!
  Este bine sa tratam totul la modul care il descrii tu …cine poate!

  1. Bine ar fi, Tinkerbell să nu ne mai batem capul cu toate problemele. Dar ce să-i faci? Suntem oameni mari şi ne-am cam pierdut inocenţa si apoi, nici nu prea mai putem fi inocenţi când ştim că acasă ne aşteaptă copii să le facem de mâncare, facturile să le plătim…

 3. mhm , asa e… mie mereu mi-a placut sa ma considere lumea mica si toanta 🙂 pentru ca esti subestimat… in plus de multe ori e suficient ca stii tu ce se asunde inside 😉

  1. Mulţumesc pentru filmuleţ, Elena 🙂
   L-am urmărit pe tot şi cu ocazia aceasta mi-am întărit numite credinţe pe care le ştiam dar nu mai eram aşa convinsă de ele. Mi-a plăcut în special concluzia. Am să urmăresc şi restul părţilor.

 4. uneori, da, e bine. e bună pauza de gândire, simţire şi activitate. dar şi rotiţa aia de hamster are o logică – e cu direcţie – după cum spuneam “hamster”. nouă ne-ar trebui roţi mari ca să ne facă cineva sau ceva să nu gândim. şi ne şi place să gândim, s-o spunem pe-a dreaptă.
  după cum mie una îmi place să citesc despre oameni care gândesc. asta înseamnă că-mi place să te citesc pe tine.
  spor-t.

 5. Daca pozezi intr-un om nebun,in ziua de azi nici nu mai esti judecat de institutii. De ex daca savarsesti o crima se presupune ca scapi de inchisoare. Daca pozezi intr-un om care nu stie sa faca nimic,pe care nu il ajuta prea mult neuronii..lumea te compatimeste si nu te mai pune la treburi,gen-lasa-l ca e mai prostutz sau mai bine facem noi ca el nu stie. Suna nice pt el nu? in orice caz eu nu as putea sa pozez in nici un fel,imi asum personalitatea,asa sunt si asa voi ramane cu toate consecintele din lume. Sincera,sufletista,ajutatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: