Nădragi vopsiţi

Problemă: avem o pereche de blugi noi, negri. Călcăm într-o baltă de vopsea roz iar blugii negri devin de la genunchi în jos roz rombon.

Lăsând la o parte nervii şi ciuda că nu am apucat să-i port decât o dată, trecând şi peste ruşinea că am umblat cu blugii vopsiţi vreo oră prin oraş, apelez iar la vastele voastre cunoştinţe în domeniu.

Cum să fac minunaţii nădragi să arate ca noi? Am găsit eu pe net, ceva de genu’ “…în cazul că pata este mai veche şi uscată, poate fi înlăturată aplicand peste ea un strat de unt sau altă grăsime care se poate întinde cu lama unui cuţit. Se lasă să acţioneze cea 15-20 minute, timp după care se îndepărtează grăsimea. Dacă pata nu a dispărut se repetă operaţia din nou, iar în final se freacă cu neofalină sau esenţă de terebentină şi pudră de talc.” (sursa)

M-am uitat în frigider şi n-am unt dar la nevoie cred că pot băga şi margarină. Până aici totul bine şi frumos, dar mai departe, de unde scot eu neofalină sau esenţă de terebentină? Ce-s alea ??

Sper să mă ajutaţi cu câteva metode de scos vopseaua din haine la îndemâna proştilor (a mea), dacă nu, daţi-mi nişte idei ce să fac cu blugii vopsiţi. Bineînţeles că o să-mi exercit pe ei spiritul meu creator.

4 thoughts on “Nădragi vopsiţi

 1. Eu zic sa iese cu diluant sau acetona, asa am procedat eu… daca nu, incearca sa desenezi sau sa cosi ceva pe langa vopsea, dand niscai forme vopselei… sau cel mai bine iese cu foarfeca, ii faci bermude sau scurti 😉

 2. Terebentina se găsește la aproape orice magazin de chestii pentru casă (gen vopsele, ipsos, ciment, var, etc.).
  Iar dacă ești acolo poți căuta și alte tipuri de diluant pentru vopsea.

  Plus, oamenii de acolo cu puțin noroc sunt meșteri și nah… au mai dat cu o mână de vopsea prin casă și ar putea ști cu ce se scoate din haine.

  Eu aveam niște pantaloni de trening pătați de vopsea de când am făcut bucătăria și am scos cu diluant… pe care îl aveam prin casă tocmai pentru că vopseam și tocul la geam.
  Acuma, nu pot compara niște picături cu pata ta… dar poți încerca.

 3. Vă mulţumesc, sincer pentru toate sfaturile 🙂
  Noroc că aveam nişte acetonă prin casă, aşa că am început operaţiunea “spălatul blugilor cu acetonă”. Drept să zic, eram cam sceptică la început dar la final mi-au dispărut toate urmele de îndoială. Iniţial petele roz s-au făcut albe iar la sfârşit abia se mai cunoşteau. Deci abia se mai cunosc. Luni am să caut terebentină şi poate reuşesc să fac invizibile urmele petelor, dacă nu, bag markerul negru 😀
  E foarte bună şi ideea cu lipitul unor forme din material textil. Ceva-ceva trebuie să iasă, de purtat prin casă şi tot sunt buni :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: