Dor de mare

Mare mea mare, m-am îndrăgostit de tine iremediabil! Tânjesc după tine, după mirosul tău, după briza ta ca după un iubit pe care l-am iubit o viaţă şi într-o zi pleacă fără să-mi spună nimic. Mă usuc de dorul tău şi fiecare zi care mă ţine departe de tine devine un hău şi mai adânc între mine şi tine. Noaptea visez cum ochii mei, parcă parte din tine, te cuprind cu toată capacitatea lor. Visez cum nisipul aspru şi ud mi se lipeşte de pielea rumenă.

Oh, tu, mare! Mi-e dor să-ţi trimiţi algele verzi, ireal de vii la picioarele mele, ca un tribut pentru fidelitatea mea, pentru dragostea nemărginită şi dorul imens pe care ţi le port în toate cele 365 de zile şi nopţi. Nu ne-am mai văzut de mult timp, însă păstrez pe corp urmele ultimei noastre întâlniri. Anul acesta sper să te revăd, să te miros, să te gust ca într-un sărut dintre doi îndrăgostiţi înfometaţi unul de altul.

7 thoughts on “Dor de mare

 1. Apa marii este sarata, cu cat bei mai mult, cu atat iti este si mai sete, cu cat gusti din melancolia ei , cu atat te simti mai nesatul. Marea isi canta neincetat agonia, ea nu se bucura niciodata..asa o simt mereu, de 23 de ani, de cand m-am nascut cu valurile ei in urechi.
  Iti multumesc mult pentru leapsa despre carti, am completat-o azi.

  1. Norocoaso! Oare dacă aş fi trăit şi eu în Constanţa m-aş fi săturat vreodată de mare?
   Acum zic că dacă ar fi aşa, aş merge toată vara, în fiecare zi la plajă. Aş merge şi iarna şi toamna să mă plimb pe faleză iar în fiecare dimineaţă aş face jogging 🙂

 2. Mie-mi spui de dor de mare?… merg de cate 3-4 ori pe vara la mare. Nu pot trai fara s-o vad… cand mi se face dor ii zic baiatului meu : weekend-ul viitor mergem la mare?… simt ca mor daca n-o vad :). De 1 mai fugim la mare, pentru prima data pe anul asta… Am scris si eu despre mare http://carmensima.ro/2009/09/25/marea/ … se pare ca ne plac aceleasi lucruri si gandim la fel, cu exceptia ca tu stii sa te exprimi mai bine 🙂

  1. Vorbeşti prostii cu scrisul, mie îmi place cum scrii tu, altfel nu te mai băgam în blogroll 🙂
   Eu şi acum aş da o fugă până la mare, mai ales că am văzut-o doar vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: