Nu fericirea ne alege pe noi ci noi pe ea

Mă trezesc în fiecare dimineaţă cu o mie de probleme, lăsate nerezolvate de cu seară, de ziua trecută sau de vara trecută. Mereu le simt ameninţător deasupra capului iar în suflet am şi mai multe gânduri negre care nu mă lasă să mă bucur de tot ce am.

Dar în dimineaţa asta e altfel. M-am trezit hotărâtă să nu mai las gândurile negre să-mi strice fericirea. Sunt ceea ce gândesc şi voi fi fericită atât cât îmi voi îngădui. Pot fi generoasă sau pot fi zgârcită. Problemele, grijile vor fi mereu cu mine, dar în acelaşi timp voi purta ca o umbră toate bucuriile, împlinirile, speranţele şi visele. Hotărâtă sunt să fiu generoasă, să nu las grijile să-mi îngroape fericirea. Hotărâtă sunt ca astăzi să mă bucur că e sâmbătă, că e ger şi soare ca în sufletul meu. Hotărâtă sunt să privesc numai partea însorită a lucrurilor şi să nu las gerul să-mi altereze starea de spirit.

Şi diseară am să mă bag în pat cu problemele nerezolvate de peste zi deasupra capului, însă voi regăsi în suflet speranţa şi toate lucrurile bune care mi s-au întâmplat astăzi. Aşa că, alegem noi cât de fericiţi să fim, dacă lăsăm necazurile să ne copleşească ori dacă îi acordăm o şansă speranţei, pentru că, la urma urmei, să fii fericit nu înseamnă să nu ai probleme ci să priveşti dincolo de ele.

4 thoughts on “Nu fericirea ne alege pe noi ci noi pe ea

  1. exact dupa acelasi principiu ma ghidez si eu. necazuri si neimpliniri vor fi mereu. depinde doar de tine sa vezi scanteia aceea mica ce poate sa-ti aduca o bucurie si sa insenineze un suflet amarat. numai bine iti doresc!

  2. De cateva luni traiesc cu senzatia acuta ca nu voi avea destul timp. Timp pentru a-mi arata iubirea fata de cei dragi, timp pentru a zambi, a rade si a plange de fericire. Si cred ca acest sentiment se trage de la nenumaratele probleme cu care m-am incarcat la servici. Dar acum mi-am spus: gata! Incerc sa ma gandesc la problemele de acolo doar cand sunt aproape de poarta, pana atunci zambesc si ma uit la tot ce este in jurul meu, ca si cand ar fi ultima dimineata in care le mai vad. Poate nu in fiecare zi reusesc sa fiu vesela, dar cel putin incerc. Probleme? Ma uit in jurul meu si ma cutremur la cele pe care le au altii, eu sunt o rasfatata a sortii. Don’t worry, be happy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: