La al câtelea suflet pereche sunteţi?

Mi-am făcut din fiecare băiat cu care am fost un suflet pereche, ca într-un final să-mi dau seama că sufletul pereche e o noţiune relativă. Sunt prea mulţi oameni pe lumea asta ca să existe numai un singur suflet pereche. Există doar oameni cu care ne potrivit şi pe care avem norocul să-i întâlnim la momentul potrivit. Sufletul meu pereche este sufletul pereche al fetei care l-a iubit înaintea mea. Şi poate ea acum şi-a găsit alt suflet pereche sau poate crede în acelaşi suflet pereche pe care îl am eu acum şi ea l-a pierdut.

Ideal ar fi să întâlnim o singură dată sufletul pereche şi să rămâne cu el pentru totdeauna. Dar de câte ori se întâmplă acest lucru în viaţa reală? Numai în basme prinţesele şi fetele sărace îşi întâlnesc unica mare iubire şi rămân cu ea pe veşnicie, dar în viaţa reală trebuie să trecem de la un suflet pereche la altul. La 18 ani putem jura că el este alesul deoarece nu avem cu ce compara acel suflet pereche. La următoare poveste de dragoste comparăm sufletul care ne iubeşte cu cel care ne-a iubit. Îl vedem mai presus decât acela şi-l declarăm iarăşi perechea noastră. Şi tot aşa, trecem de la un suflet la altul. Uneori chiar îl găsim şi rămânem cu el ca în basme. Asta nu înseamnă că este unicul suflet pereche, înseamnă pur şi simplu că ne potrivim cu el şi că l-am ales pe el să ne fie alături.

Dacă ne-am întâlni toţi din prima încercare sufletul pereche, nu ar mai exista despărţiri ori divorţuri. E dureros când ajungi în pragul unei rupturi de sufletul pereche dar nu e tragic dacă îţi dai seama că fiecare despărţire te aduce mai aproape de următorul suflet pereche, şi poate căutările se vor opri aici . Noi hotărâm cât de fericiţi să fim şi tot noi ne alegem fericirea. Se mai întâmplă uneori să ne rătăcim şi să orbecăim în beznă, ghidându-ne doar după un simţ iar atunci nu găsim sufletul pereche.

Nu există un singur suflet pereche, există oameni care seamănă cu noi şi care ne iubesc aşa cum suntem. Uneori, nu căutăm îndeajuns şi găsim o singură persoană care se mulează pe inima noastră. Când acea persoană devine învelişul inimii altcuiva, punem lacăt pe inima noastră şi nu acceptăm alte suflete pereche. Trăim doar cu urmele lăsate de trecut…La fel, e numai decizia noastră.

Nu e uşor cu sufletele astea pereche. Unele se ascund atât de bine încât îţi dau impresia mulţi ani că sunt jumătatea perfectă şi ajungi într-o zi să-şi dai seama că inima ta e pantoful Cenuşăresei iar jumătatea ta este piciorul cu degetele tăiate al surorii vitrege. Uneori e sub ochii noştri, dar suntem prea orbi să-l vedem pe când alteori îl zărim şi de la mii de kilometri depărtare. Oricum ar fi şi oriunde ar fi, sufletul pereche “e mai multe” şi nu trebuie să trăim cu umbra celor trecute. La urma urmei, sufletul pereche poate fi prietena sau prietenul nostru cel mai bun, sora, fratele sau colegul de bancă. Aici nu mă refer la sensul de iubit/iubită, soţ/soţie ci la cel de persoană cu care ne potrivim  în toate privinţele şi cu care iubim să ne petrecem timpul.

Aşa că vă întreb şi eu, la al câtelea suflet pereche sunteţi şi câte aveţi?

26 thoughts on “La al câtelea suflet pereche sunteţi?

 1. Nu cred în suflete pereche.

  Sunt într-adevăr oameni cu care ne potrivim mai bine, care vin cu scopul și la momentul potrivit în viață… dar esti o chestie de probabilitate ca undeva să fie un om mai potrivit pentur noi decât alții… dar lumea e mare.
  Pentru că pentru a te mula pe inima cuiva, nu trebuie să fii asemănător, ci doar potrivit. Pentru potriveală unii au nevoie de un om exact ca ei, alții de cineva diferit.

  Unii chiar mai reușesc să rămână cu prima iubire, dar sunt foarte puțini.
  Restul caută… poate căutăm așa mult tocmai pentru că nu știm exact ce vrem și ce ni se potrivește, și dibuim pe încercate în tot felul de relații.
  Și de ce să nu recunoaștem, în emoțiile momentului nu mai gândim prea rațional și ne facem prea multe vise.

  E frumoasă analogia ta cu altfel de suflete pereche. Așa și eu am o prietenă pe care o simt ca un suflet pereche… iar fratele meu va rămâne mereu cel mai sigur suflet pereche (ce să te faci cu oamenii ăștia pe care îi știi de o viață. 😆 ).

 2. Eu pot spune că l-am găsit, i-am spus DA. Şi e tare bine.
  E normal că uneori spunem că da, am găsit sufletul pereche, am mai avut eu impresia asta o dată, dar mă bucur că nu a fost să fie.

 3. “Aşa că vă întreb şi eu, la al câtelea suflet pereche sunteţi şi câte aveţi?” – 13, da’ e cu ghinion. Pe un dreaq o face shopping prin vazduh al 14lea? 🙂

 4. Si daca sufletul pereche e mult mai in varsta decat tine, e casatorit si e absolut imposibil omeneste vorbind sa traiesti alaturi de el? Adica e un decalaj de prea multi ani intre tine si sufletul pereche? Eu am renuntat sa mai caut sufletul pereche. AM avut prea multe si toate s-au desperecheat cu timpul…

 5. Este o intrebare cu dus si intors.
  Fizic esti cu sufletul pereche…uneori crezi ca nu este…dar ramai concluzionand ca “e mai multe’ cum ai spus si tu.
  Eu nu am avut prea multe nici inainte de ultimul dar…viata este lunga sau..scurta…deci.

 6. In viata de zi cu zi sunt atatea hopuri de trecut impreuna cu cel pe care il considerai perechea sufletului tau, incat este relativ usor sa nu-l mai simti chiar atat de pereche. Important este ca ambele suflete sa fie suficient de elastice, astfel incat cu trecerea timpului inca sa se poata mula, indiferent de cat de rece sau cald este in priviri, in cuvinte, in noapte sau in zi.

 7. Nu m-am gandit niciodata ca cel de langa mine este sufletul pereche, n-am simtit asta in nici una din relatii… inca il mai caut si-l astept, stiu ca exista si mai stiu ca il voi gasi si-mi voi petrece tot restul vietii… anul nou vine cu schimbari majore, pentru mine… poate anul nou imi va aduce sufletul pereche 😉

 8. cred ca e o notiune supraevaluata si pe care se bate prea multa moneda. ne transformam mereu si e firesc sau se intampla sa evoluam in directii diferite. sunt oameni pe care-i simti alaturi o perioada, sunt altii pe care-i simti o viata, chestie de sansa 😉

 9. Oare chiar exista ? Ma indoiesc…la urma urmei tot vor exista certuri care sa ii indeparteze pe acesti ”suflet-pereche” nu conteaza daca sunt iubiti, prieteni, frati sau ce relatii au…
  Eu cred ca acest ”suflet-pereche” e valabil doar pentru o perioada de timp, nicidecum nu poate dura o eternitate…

 10. Nu cred neapărat în noţiunea de suflet pereche. Cred însă cu tărie că undeva există cineva care vede lucrurile aşa cum le văd şi eu, care iubeşte ce iubesc şi eu şi care are aceleaşi valori ca şi mine. Lângă o astfel de persoană poţi să stai toată viaţa sau…doar o perioadă. E alegerea ficăruia…pentru că în timp, oamenii se schimbă… şi atunci depinde doar de noi dacă vrem să ne adaptăm sau alegem să trecem mai departe, să căutăm alt suflet pereche.

 11. Interesant articolul. Ai citit “Adam si Eva” de Liviu Rebreanu? Sunt acolo niste idei aspra sufletelelor pereche care te-ar putea atrage. Daca n-ai citit, iti recomand cu caldura lectura aceasta.
  Si ca sa raspund la intrebare. Eu sincer cred in suflete pereche, cred ca in lumea asta mica mare cum e ea, exista ACEA persoana care sa fie piesa lipsa din puzzle-ul inimii mele. Nu oricine, ci doar perechea sufletului meu. Si cred ca fiecare din noi isi intalneste sufletul pereche in aceasta viata, insa depinde de noi, de alegerile noastre, de context, daca ne vom petrece tot timpul vietii alaturi de el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: