Guţă, je t’aime

Am trăit s-o văd şi pe asta! După ce ne-au bălăcărit ca la uşa cortului, ne-au înjosit şi umilit cu salutul nostru, francezilor le plac manelele lui Guţă, ba mai mult îl cocoaţă pe un onorabil loc patru într-un clasament al celor mai bune discuri din 2010.

Cåntăreţul de manele Nicolae Guţă se află într-un clasament al celor mai bune discuri din 2010, alcătuit de unul din cronicarii de la Le Monde.
Topul făcut de Patrick Labesse, unul din cei nouă critici de la ziarul francez, îl poziţionează pe Guţă pe locul patru. Guţă este văzut drept „marea voce de rrom din Romånia“, scrie Le Monde.
În acelaşi top, pe primele locuri, se află Danyel Waro, un grup de diferiţi artişti africani ce au participat la realizarea compilaţiei „Africa 50 Years Of Music“, Ali Farka Touare & Toumani Diabate, apoi Nicolae Guţă. Pe locul cinci, după Guţă, se află Etenesh Wassie & Mathieu Sourisseau.
Nicolae Guţă este văzut drept „cåntăreţul care impresionează prin virtuozitatea vocală şi onomatopeele ritmice“. (sursa)

Acum eu stau şi mă întreb dacă francezii sunt întregi la cap, în condiţiile în care mai acum câteva luni strigau în gura mare să le luăm ţiganii de pe cap, în condiţiile în care statul francez îi dădea fiecărui ţigan 100 euro (parcă) numai să plece în ţara măsii. Eu cred că ţigăncile le-au făcut nişte farmece francezilor sau poate că de la atâtea manele ce răsună la periferia Parisului, au ajuns şi urmaşii lui Napoleon să îndrăgească muzica lui Guţă.

Nu am vrea să păstrăm acest muzician de valoare numai pentru noi, deci dacă vă place luaţi-l voi. Vi-l trimitem în Franţa într-un concert de câţiva ani, poate se îndrăgosteşte şi Guţică de Paris şi rămâne acolo. Poate pune ochii pe turnul Eiffel şi îşi face un palat, copia fidelă a turnului. Luaţi-l voi, să fie Elvisul vostru!

9 thoughts on “Guţă, je t’aime

  1. :)) Nu ştiam de asta dar ştiu că francezii sunt foarte receptivi în materie de muzică. Ei ascultă orice se poate dansa. Mai ales că nu înţeleg versurile. Am întâlnit 2 persoane care ştiau versuri de manele pe de rost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: