Ce mirare că e iarnă

Cât de idiot să fii să crezi tot ce spun ştirile Pro TV? Dar tu, ca jurnalist, cât de idiot să fii să deschizi buletinul de ştiri cu “prăpădul de noaptea trecută”? Prăpăd, care dacă nu ar fi imaginile, ai crede că a fost ninsoarea de pe lume în România. Adică amatorii ăia de reporteri îmi zic că a nins cu furie şi traficul a avut de suferit, în schimb imaginile îmi arată un strat de vreo cinci cm de zăpadă moale, care numai sentimentul de sfârşitul lumii nu-mi trezeşte. Totul e feeric din imaginile lor, copacii sunt albi, fulgii mari şi apoşi acoperă maşinile şi trotuarele spre bucuria celor mici, nici gând de imagini catastrofale.

Şi ca să fie totul şi mai dramatic, l-au plantat pe cine altul dacă nu pe Cătălin Radu Tănase într-un peisaj de vis din Braşov, ca să ne arate el cât de abundentă a fost ninsoare de noaptea trecută. Acelaşi Cătălin Radu Tănase, care săptămâna trecută apărea ca un extraterestru din ceaţă îmi explică acum cu vocea lui gravă că a fost prăpăd aseară iar cele câteva grade sub zero au fost catastrofale. Nu la fel de catastrofale ca gerul care urmează de acum înainte…

Alooo! Domnilor incompetenţi, e iarnă de vreo câte zile. E normal să fie ger şi ştiu că sună ciudat, dar uneori, iarna mai şi ninge. E adevărat că nu ninge ca în copilăria părinţilor noştri, dar din când în când norii mai cern fulgi de nea şi întotdeauna iarnă. Aşa că în mirarea voastră, aşteptăm următoarele relatări despre cum au luat românii magazinele cu asalt de sărbători, despre câţi petrecăreţi au ajuns la spital din cauza poleiului sau a meselor copioase şi de asemenea să nu uitaţi de numărul mesajelor trimise de pe mobil de Crăciun şi Revelion. Am auzit că mâine e ger aşa că aveţi grijă unde îl mai trimiteţi pe Cătălin Radu Tănase.

12 thoughts on “Ce mirare că e iarnă

 1. Îmi amintesc cum povestea profa de română din liceu că în copilăria ei ningea până la streașina casei.

  Și pe mine mă enervează cum iarna surprinde în fiecare an.
  Și cum se sperie oamenii de la puțină zăpadă. Cred că mai mult spaima strică tot.

  1. Eu chiar vreau să ningă într-o iarnă până la streaşina casei. Să vezi atunci pe Cătălin Radu Tănase cum transmite dintr-un tunel de zăpadă. Abia atunci pot spune ăştia că ne-a luat iarna pe nepregătite.

 2. si la noi a nins.. a fost “prapad” 15 min, nici n-a apucat sa se aseze ca un soare turbat a risipit toti norii cu fulgi cu tot si un ger “napraznic” mi-a inchetat nasul, dupa ce am mers juma de ora pana la munca =))… nu-i asa ca suna a catastrofa atmosferica?
  …si, da, eu am prins zapezi, nu cat casa, dar de un metru… daca imi aduc bine aminte, chiar acum vreo 3-4 ani. 🙂

 3. Banuiesc ca si subiectul despre aglomeratia de la vulcanizari pentru schimbul anvelopelor este la fel. De fapt, de mult ma uit la stiri doar pentru a avea motiv de comentarii, in rest, numai de bine. Si de Catalin Radu Tanase hai sa nu facem bascau, mie realmente imi inspira mila omu’ si deseori ma intreb daca nu cumva poseda o boala incurabila.

  1. Pentru ăştia de la ştiri e şi mai ciudat când cele două fenomene se desfăşoară în paralel. Să vezi atunci ştiri despre inundaţii şi drumuri blocate de nămeţi.

 4. daca ei vorbesc despre prapadul de pe lume, in acest context putem extrapola si sa spunem si noi ca ei, jurnalistii, care umfla orice informatie facandu-le din balonase de sapun sa para dirijabile, putem spune si noi ca ei sunt niste prapaditi?

 5. eu zic aşa: iarna te poate lua pe nepregătite pe 25 iulie. dar nu în decembrie, chiar dacă va fi zăpada cât cinci cătălini radu tănase, unul peste altul…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: