Unei prietene

Sunt genul de prietenă care te sună de şapte ori pe zi doar dacă are ce povesti sau dacă îi face plăcere. Nu sunt adepta discuţiilor interminabile la telefon, în care să umplem timpul cu întrebări şi răspunsuri de complezenţă.

Îmi este de ajuns să ştiu că eşti bine şi chiar dacă nu vorbim ore întregi la telefon, tu ştii că poţi să mă suni atunci când simţi nevoia.

Dacă eşti prietena mea, ştii că vin la tine oriunde şi oricând atunci când ai o problemă. Mă găseşti întotdeauna însă nu te baza pe telefon. Nu vom rezolva problemele decât faţă în faţă, doar în cazuri excepţionale la telefon.

Sunt genul de prietenă rezervată, şi-mi expun cu greu viaţa, chiar şi în faţa persoanelor pe care le iubesc. O prietenă adevărată ar cunoaşte asta şi nu mi-ar reproşa la fiecare discuţie că eu vorbesc puţin. Aşa sunt eu! Eu nu m-am născut pentru rolul de povestitor, eu sunt ascultătorul şi de multe ori scriitorul. Şi chiar ascult, vorbele nu zboară pe lângă mine. Sunt mai ermetică decât un borcan de dulceaţă capsat. Dacă mi-ai mărturisit un secret, nu-ţi bate capul cu gânduri inutile că cineva l-ar putea afla. Your secrets are save with me!

Dacă eşti prietena mea adevărată, trebuie să ştii că pentru mine prietenia noastră durează dincolo de timp şi nu se alterează dacă nu vorbim zilnic la telefon. Iubirea ce ţi-o port traversează anii iar amintirile noastre sunt mereu proaspete în inima mea.

Toate astea tu nu le-ai înţeles…

One thought on “Unei prietene

  1. Un prieten nu intreaba , ci intelege,,nu cere explicatii , apreciaza si simte.Putini sunt cei care isi merita locul in inima ta si se numesc prieteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: