Nimic nu e al nostru

Trecem zilnic pe lângă parcuri, clădiri, statui, oameni pe care nici nu-i mai observăm. Ştim că sunt acolo, ne-am obişnuit cu prezenţa lor şi cu ideea că ne fac ziua mai frumoasă.

Mă gândesc că aşa se întâmplă şi cu oamenii dragi de lângă noi. Ne-am obişnuit cu prezenţa lor şi îi considerăm ca o apariţie normală în viaţa noastră. Ştim că sunt acolo când ne este greu şi nu ne gândim că într-o zi vor putea pleca din viaţa noastră luând cu ei toate dovezile zilnice de iubire.

Când suntem mici, ni se pare normal ca mama să ne pună mâncarea în farfurie, să strângă masa ori să ne facă patul. Când plecăm de la mama şi ajungem la casa noastră, considerăm că este firesc ca partenerul să facă anumite treburi. Să ne cumpere flori, cadouri ori să ne scoată în oraş. În ochii soţului, soţia găteşte, spală şi face prăjiturele deoarece aşa a văzut că făcea  mama lui şi apoi, aşa s-a obişnuit şi el.

Pentru nici unul din ei (mamă, soţ, soţie) îndatoririle acestea nu sunt prea grele. Sunt făcute cu dragoste şi cu gândul că puiul iubit va fi fericit. Mulţumirea lor este fericirea noastră. Nu au nevoie de dovezi extraordinare de iubire ci vor să ne vadă fericiţi. Însă uneori uităm să le mulţumim şi să le fim recunoscători pentru tot ce fac pentru noi. Am căpătat un fel de obişnuinţă la gesturile lor şi nu ne mai surprinde nici mama când ne prăgăteşte mâncarea preferată, nici iubita când ne calcă cămaşa pentru a doua zi şi nici soţul când ne scoate vineri seară în oraş, să ne scutească de gătit. Ne-am obişnuit să mulţumim rar de aceea zic să ne obişnuim să apreciem mai mult şi să mulţumim mai des pentru că nimic nu este al nostru şi etern. Nici măcar mamele, soţii ori soţiile.

5 thoughts on “Nimic nu e al nostru

  1. Prin faptul ca traiesti si esti sanatoasa , ca iti faci un rost ii multumesti mamei.
    Prin faptul ca ii esti alaturea in fiecare zi si ii zambesti de fiecare data cand vi se intalnesc privirile , ii multumesti celui drag(a) , iubit(a).
    Prin aceste mici lucruri si multe altele…le multumesti celor de langa tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: