Ce au în comun zăpada şi contul de yahoo?

Ziua de vineri, aş putea spune eu. Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, cică. A mea nu ştiu încă cum e. Azi, mai mult decât oricând m-am ridicat cu greu din pat, poate şi din cauza faptului că afară era mai întuneric ca de obicei deşi era destul de târziu. Ninge! Da’  ce ninge! Cu fulgi mari, mari şi deşi. Ninge peste blogurile gri şi peste bălţile din asfalt. Ar trebui să mă bucur, că doar eu eram aia care se plângea că afară e primăvară deşi e aproape decembrie…

Cu gândul la zăpadă şi cu ochii cârpiţi de somn, trec la rutina zilnică. Deschid laptopul şi dau să intru pe mess. Mecanic, tastez ID-ul şi parola. Nu merge! Ma încerc o dată! După câteva secunde în care zâmbăreţu’ sare în sus (jos nu poate) cu gura până la urechi (am văzut că  nu are), yahooul îmi zice pe limba lui că cică parola e incorectă. Mă uit uluită la zâmbăreţul care doarme şi nu-mi vine să cred că mi-am uitat parola de messenger şi de e-mail. Mai tastez o dată şi încă o dată, că doar perseverenţa e cheia succesului. Io-te că la mine nu e! Faţă galbenă şi tristă mă anunţă iar pe limba lui că cică “your account has been locked”, asta bănuiesc că s-ar traduce pe limba mea ” fraiero, care eşti tu fraieră, ţi-am blocat contul de yahoo”. Acum eu stau şi mă întreb, cum pot fi chiar aşa de uitucă? Oare ăsta să fie primul semn că am îmbătrânit? Recunosc că parola e un pic mai dificilă, are numere şi litere, dar eu mi-am ales şi nu oarecum ci are o anumită semnificaţie. De şase ani o tastez cel puţin o dată pe zi şi azi m-am trezi că nu o mai ştiu.

Intru resemnată pe “forgot password” şi după ce tastez de două ori greşit codul ăla captcha, reuşesc să merg mai departe şi dau de două întrebări. Prima, cică “unde ţi-ai petrecut luna de miere?” Când am ales eu întrebarea asta de siguranţă? Că răspunsul nu-l ştiu cu siguranţă. Tastez la nimereală Iaşi şi, surpriză, merge 🙂 A doua întrebare “cine este autorul tău preferat?” Mă scarpin uluită în cap şi nu reuşesc să-mi amintesc când am ales eu întrebările. Bag la vrăjeală “me” iar yahooul mă anunţă că nu asta am ales eu. Oare ce-oi fi răspuns? Tastez “Teodoreanu”, nu merge. Rebreanu, nimic. Încerc, resemnată “Creangă”. Da, ăsta e! Pfiuu! Îmi bag o parolă nou, la fel cu importanţă pentru mine.Gata, am din nou acces la email-uri şi lista de messenger.

Ce să înţeleg eu de aici? Că trebuie să mă bazez mai mult pe ghicit decât pe gândit? Nu am fost în stare să-mi amintesc o parolă pe care o folosesc zilnic de şase ani, dar am putut nimeri răspunsul la două întrebări. În cazul ăsta cred că ar trebui să joc la loto…Mă duc să-mi notez noua parola pe undeva, că la cât de uitucă sunt, nu e exclus ca mâine să o uit iar. Dacă, în caz că uit unde mi-am notat parola, am acest post şi pot să mă uit la răspunsurile întrebărilor de siguranţă. Bine, asta dacă nu uit să public postul că dacă uit asta, sunt mari posibilităţi să-mi uit şi parola de la contul de wordpress.

Şi isterica aia din imagine nu sunt eu! Dar nu eram departe de reacţia ei.

12 thoughts on “Ce au în comun zăpada şi contul de yahoo?

 1. Eu am o agenda in care am toate conturile unde am user si parolele. Am schimbat acum un an o parola si am uitat sa o trec acolo.
  Contul in cauza nu`l prea foloseam.. si acum ma chinui de o luna sa`mi gasesc parola.
  Dar in mare, e ok sa le ai notate, restul le folosesc destul de des.. si daca as tine minte vreo 20 de parole..ar fi bine.
  Am incercat si metoda cu aceeasi parola peste tot, dar a dat gres intr`un final.

  1. Aşa făceam eu cu PIN-urile cardurilor, le notam într-un caiet. Cât despre conturile pe care le folosesc rar şi uit parola când îmi amintesc de ele, e la ordinea zilei la mine. Am făcut şi treaba cu aceeaşi parola peste tot, numai că uitam usernameul :))

  1. Eşti belea :))
   Încep să mă simt un pic mai bine, după ce am văzut că şi alţii au mai păţit-o. Aşa şi eu am încercat în minte toate combinaţiile dar la tastat doar trei am avut voie. Şi ce-i ciudat e că aseară am intrat să-mi verific emailul şi am tastat vechea parolă. Bineînţeles că mi-am dat seama abia după ce mi-am amintit că am schimbat-o. Când am conştientizat deja uitasem ce am tastat.

 2. si eu am patit asta, dar nu era vina mea, se virusase ceva la ei. dupa cateva zile timp in care mi-am dobandit toata lista inapoi si alt cont de mess, am reprimit-o pe cea veche.

  1. Nici în situaţia asta nu e prea bine. Începi să crezi că ţi-ai pierdut minţile: tu ştii sigur că asta e parola însă messu zice altceva 😀

 3. Și eu am pățit la fel, deși puneam parola bună.
  Era o tâmpenia că dacă puneam semn de pucntuație la sfârșitul parolei, băga de la el un tabulator și nu mai mergea parola.
  Noroc că am întrebări de siguranță ușoare. 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: