Mama mea nu mi-a făcut blog

Amintirile cu mine din copilăria timpurie se rezumă la câteva fotografii alb-negru măzgălite pe spate cu pastă albastră sau roşie. În câteva sunt singură, în grădina bunicilor iar în altele sunt împreună cu părinţii mei. Nu am mai mult de 3-4 ani dar nici mai puţin de atât.  Dacă tehnologiei de azi i-aş mai adăuga vreo 30-40 de ani, locul acelor fotografii alb negru ar fi fost luat de către poze stocate pe CD-uri sau DVD-uri iar eu nu aş mai fi ascultat  poveştile mamei din perioada în care m-a născut ci le-aş fi citit de pe blogul pe care mi l-ar fi făcut.

Mi-ar fi plăcut să citesc impresii la cald despre mine când eram cât un bob de mazăre, apoi când din nucleul de celule au început să se formeze ochii, mâinile, picioarele iar după şapte luni să apară şi primele impresii la vederea mea, nu doar fraza pe care mi-o aruncă mereu când o întreb cum eram când m-am născut: “erai cât o sticlă de jumate, neagră şi păroasă.”

Sunt ofticoasă pe toţi copiii care au fotografii de când erau mici, mici de câteva luni sau mai târziu la un an, doi. Eu nu pot să mă mândresc sau sa mă ruşinez cu clasica poză, culcată pe burtă, zâmbitoare, aşa cum m-a lăsat Dumnezeu pe lume. Prima dată când am făcut cunoştinţă cu mine, cea mică, mică, aveam vreo trei ani. Eram mărişoară. Dintr-o fotografie  îmi zâmbea timid, pierdută printre flori, o fetiţă frumuşică foc. Eram eu! Cea mare se privea în ochi pe sine când avea trei ani.

Chiar aşa, astăzi se mai fac acele fotografii cu bebeluşul gol, pe burtă?

20 thoughts on “Mama mea nu mi-a făcut blog

 1. eu n-as fi vrut sa-i fac fiica-mi dar au vrut altii,asa ca s-a intamplat. mi se pare aiurea sa dezbraci copilul,daca nu face baie sau plaja. degustibus 😉

 2. Neagra ,urata si zbarcita am fost si eu si singura poza pe care o am cu mine mica este tot la 3 ani ( asta pentru ca atunci ne-am curatat tenul perfect ) si o a 2-a undeva la 7-9 ani…si atat nu precum copii mei albume intregi la baiat si dvd-uri cu toti .Tehnologia zilei de astazi

  1. “..nu precum copii mei”- ce m-am mirat când am văzut că Redsky are copil, dar ce mă mir la tine! Eu credeam că Tinkerbell e o puştoaică deşi unele posturi ale tale făceau evident referire la o femeie matură, adică la tine.
   Să vă bucuraţi amândouă de copii sănătoşi şi frumoşi 🙂

 3. Ce chestie!Nu demult ma intrebam acelasi lucru:De ce nu am si eu o poza “nud” :)) ?Exact cum a spus si Redskt : Mamei i s-a parut dezgustator:)

 4. Fiecare generaţie cu oportunităţile sale. Pe la 1800 erau mulţumiţi şi cu o schiţă, doar celebrităţile beneficiau de un tablou. Şi copiii noşti vor fi nemulţumiţi că nu au poze 3D.

 5. Cred că se fac.
  Sunt fotografi, cum sunt cei de nuntă, care se ocupă de fotogrefii de familie, pentru bebeluşi. Îl chemi să facă nişte fotografii deosebite, să îţi facă un album deosebit, şi îi comanzi şi o poză din asta. 😆

  Ce ma râdeam de verii mamei că toţi aveam poze de genul. 😀

 6. Primele poze, cu mine, sunt facute pe la varsta de 6 luni, doua poze, una este de grup cu sora-mea, prietenul meu(mai mic cu 9 ore ca mine) si sora lui,de-o seama cu sora-mea, adica cu un an si cateva luni mai mari, iar in cealalta poza sunt doar eu… brunetica, frunte inalta (chelie), ochii mari si albastri( in poza sunt gri metalizati, pentru ca e o poza alb-negru), imbracata toata in alb, cu o funda mare si alba in varful capului, prinsa de caciulita… aratam ca un extraterestru. 🙂 Urmatoarea poza e pe la varsta de 3 ani, am mai multe de la 3 ani, una chiar color, nud nu am nicio poza. Am ceva poze, nu ma plang.
  Baiatului meu i-am facut foarte multe poze, chiar nud cand era mic… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: