27 de beri!

Prima linie de cale ferată din lume se înfiinţa pe 27 septembrie 1825, în Anglia, în 1905 se naşte expresia E = mc2, publicată de Einstein în studiul “Depinde inerția unui corp de conținutul lui de energie?” 50 de ani mai târziu, cică taifunul Vera loveşte insula niponă Honshu, ducând la uciderea a peste 5.000 de oameni.

Wikipedia mai spune că în 1601, pe 27 septembrie, se năştea regele Ludovic al XIII-lea al Franţei iar în 1952 vedea pentru prima dată lumina stelelor primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu. Pentru mine nu contează aceste date, sunt evenimente reci, bune doar la un concurs de cultura generală.

Pe la sfârşitul lunii septembrie, în anul de graţie 1983, se pregătea de cu seară să vină pe lume Mâzgâlici. A ales să-şi înceapă cariera de băutor de bere într-o zi de marţi, 27 septembrie, la ora la care toată lumea îşi mânca raţia de pâine cu salamul cu soia, adică la prânz. Evenimentul a rămas consemnat în arhiva spitalului deoarece a fost primul bebeluş care în loc de lapte primea bere. Şi aşa cum mărturiseşte însuşi autorul “Mâzgâlici s-a născut brunet dar a devenit blond de la  berea blondă, apoi a inventat berea neagră dar nu s-a mai putut transforma la loc.”

Wikipedia a omis acest mare eveniment dar  nici nu contează pentru că eu nu am nevoie de un Francesco Totti sau de un Dumitru Prunariu ca să mă iubească şi pe care să-l iubesc. Istoria mea te are pe tine în centru şi vorbeşte despre războaiele noastre, cuceririle şi înfrângerile, momentele memorabile, toate aparţinându-ne. Peste istoria noastră încă nu s-a aşternut praful şi nici  eroziunea timpului. E o istorie tânără pe care o scriem în fiecare zi.

La mulţi ani, iubire!

One thought on “27 de beri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: