Parada fufelor

Într-o lume utopică, televiziunea este o instituţie perfectă a cărei principală funcţie este cea de informare. Dar cum nu trăim într-o lume perfectă nici canalele prin care este transmis produsul mediatic nu respectă regulile scrise (sau nescrise) care duc la performanţă.

De câţiva ani buni televiziunile( cele private în special) sunt invadate de tot felul de fetiţe fără pic de creier, dar cât mai blonde şi cu un zâmbet cât mai larg, care se dau experte în ceea ce fac. Din câte ştiu eu, la nici o televiziune privată ştirile sportive nu mai sunt prezentate de bărbaţi. Nu sunt misogină, dar atâta timp cât nu ştii ce e ăla un offsaid sau hattrick, nu ai ce căuta în redacţia unei emisiuni sportive. Acum fiecare patron de televiziune urmăreşte ,în primul rând ,să obţină cât mai mulţi bani din afacerea sa , iar dacă publicul masculin cere fete care să le explice cum stă treaba cu fotbalul sau tenisul, el de ce să ofere altceva?

Fetele de la ştirile sportive reprezintă doar un aspect negativ al televiziunilor. Următoarea listă cuprinde alte aspecte de acest gen:

Roxana Ionescu(Mama Natură) : niciodată nu am înţeles de ce Antena 1 a tot insistat să o bage la tot felul de emisiuni….Dacă nu ai ce zice, macar ai ce arăta probabil pe acest principiu a mers Dan Voiculescu când a angajat-o.

Gina Pistol: mie femeia asta nu mi se pare nici frumoasă, nici deşteaptă, e pur şi simplu blondă. Şi aşa cum spunea Oreste odată, primul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la Gina Pistol, e pocnitoare.

Nicoleta Luciu: o proastă cu faţă de castor, dar cu ţâţe mari , folosită odată de Teo ca obiect de decor.

Cosmina Păsărin: ea le întrece pe toate. Niciodată nu am să uit că la un concurs, cu o faţă de om nevinovat, la întrebarea cât face radical din 64, ea răspunde că 4

Andreea Spătar: noroc că au plecat Răzvan şi Dani că dacă mai rămâneau mult pe la Naţional, ajungea şi Andreuţa un obiect de decor ca Nicoleta Luciu la Teo.

Ce au in comun aceste doamne/domnişoare? Toate au pozat la un moment dat în Playboy. Oare acest lucru ajunge pentru a lucra într-o televiziune? Chiar atât de inculţi ne cred cei care conduc televiziunile? Probabil că aşa suntem din moment ce acceptăm situaţia.

Stau şi mă întreb de ce mai fac o facultate, de ce mă mai pregătesc să fiu bună în meseria mea, dacă posturile sunt deja rezervate unor astfel de fete? Profesorii ne pregătesc pentru a schimba noi sistemul, pentru a elimina astfel de “profesionişti”. Asta e o absurditate…Probabil vor mai trece mulţi ani până să cerem şi noi altceva decât fete de la pagina cinci .

10 thoughts on “Parada fufelor

  1. Da,asa e..sunt de acord cu tine…oare peste cati ani o sa ajungem si noi sa lucram in domeniul mass mediei?mai bine zis: o sa ajungem?aceste dom’soare au prioritate..

  2. Oamenii frumosi sunt norocosi caci lumea are o partie mai lunecoasa pentru ei, asta e limpede. Uneori se ajunge la extremele de la noi cand frumusetea tine loc de tot. Si inlocuirea a devenit un lucru atat de comun incat a intrat in regim de normalitate.

  3. n am prea inteles. vrei sa devii jurnalist sau vedeta tv? pentru ca una este presa si alta showbiz-ul. fetele enumerate de tine fac parte din showbiz si, prin urmare, nu sunt concurentele tale. posturile rezervate lor nu intra in aria ta de interes.

  4. Vreau să devin ziaristă, dar nu exclud şi posibilitatea de a lucrare într-o televiziune. În post nu mă refeream neaparat la mine, vorbeam în numele mai multor persoane.

  5. ok, dar atunci, daca nu excluzi posibilitatea de a intra in showbiz, inseamna ca iti asumi riscul ca pe viitor, un alt blogger sa scrie despre tine la fel :))

  6. Potrivit unui studiu ,cercetatorii americani,au ajuns la concluzia ca femeile frumoase sunt intotdeauna favorizate in obtinerea unui job.
    De creier putin si fusta scurta.Iar daca mama natura te-a inzestrat cu frumusete si sti sa te urci in patul sefului atunci totul este ok.Ar trebui sa ne arate si noua usa pe care a iesit dupa terminarea facultatii majoritatea vedetelor care lucreaza in media.Si nu numai ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: